Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Ofansif bir oyunla beklentilere karşılık vermek istiyorum

Ofansif bir oyunla beklentilere karşılık vermek istiyorum
03/10/2023 18:05
A+
A-

Emre Belözoğlu: Ofansif bir oyunla beklentilere karşılık vermek istiyorum

Tahsin KEMER / ANKARA – BHA

Tolunay Kafkas ile yollarını ayıran Ankaragücü yeni teknik direktörünü buldu. Başkent temsilcisi 43 yaşındaki genç teknik direktör Emre Belözoğlu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Emre Belözoğlu için Eryaman Stadyumu’nda imza töreni düzenlendi. Törene Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“İlk defa İstanbul dışında bir takımla sözleşme yapmak için Ankara’ya geldi”

Törende ilk olarak konuşan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca şunları söyledi:

“Emre Belözoğlu teknik direktör olarak ilk defa İstanbul dışında bir takımla sözleşme yapmak için Ankara’ya geldi. Biz hem camiamız açısından hem de Futbol kamuoyu açısında kendisine hoşgeldin diyorum. Emre Belözoğlu’nu tanıtmak benden ziyade geniş kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Biraz görüşmeyi mahrem tuttuk. Spor kamuoyu başka isimler üzerine yöneldi. Bugün sabah Ankara’ya geldi ve saat 11.00 gibi çalışma şartlarında prensip olarak anlaştık.”

“Emre Belözoğlu, Faruk Koca için değil Ankaragücü için geldi”

Başkan Koca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Emre Belözoğlu büyük bir isim. Ankaragücü de büyük bir kulüp. Emre Belözoğlu, Faruk Koca için değil Ankaragücü için geldi. 113 yıllık tarihinde şehitler vermiş bir kulüp ama maalesef sportif olarak hak ettiğimiz yerde değiliz. Günü kurtarmaktan yana değilim, geleceği kurtarmak daha anlamlı. Bu kulübe dünya çapında gelmek isteyen isim yapmış hocalar vardı. Futbolculuk kariyerinde, özel hayatında, futbolu okuma açısından başarısını kanıtlamış bir hoca getirdik. Biz dünyanın en iyi kadrolarını kuran takımlarla mücadele edecek kadrolar kurabiliriz. Savunma sanayisinde dünyanın en iyi birkaç ülkesinden birisiyiz. Özel sektörde de öyle. Futbolda neden olmasın? Biz iyi işler yapıp geleceğe umutla bakacağız.”

“Ankaragücü’nü hak ettiği yere taşımak için mücadele vereceğimin sözünü verebilirim”

Ankaragücü‘nün yeni teknik direktörü Emre Belözoğlu imza attığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Sayın başkanımıza ban gösterdikleri teveccüh içi teşekkür ederim. Ankaragücü gibi Kurtuluş Savaşı’nda şehitler vermiş çok büyük bir camiaya, büyük tutkusu olan taraftarın önünde olmak için sabırsızlanıyorum. Görüşmemiz çok uzun sürmedi. Bu camiaya gönül vermiş herkese Ankaragücü’nü hak ettiği yere taşımak için mücadele vereceğimin sözünü verebilirim” dedi.

“Ankaragücü’nün hak ettiği Avrupa kupalarına götürmek için geldik”

Gelmeden önce ekibi ile değerlendirmeler yaptığını ifade eden Belözoğlu, “Ankaragücü’nün hak ettiği Avrupa kupalarına götürmek için geldik. Bunu yapmak istiyoruz. Hedefimiz gerçekçi. Buraya gelirken ekibimle beraber değerlendirmeler yaptık. Elimizde iyi bir kadro olduğunu düşünüyorum. Ankaragücü’nün, bu güçlü yapının, bu coşkulu taraftarın hangi oyunu istediğini biliyorum. Kazanmak için oynayan, kazanmayı alışkanlık haline getiren, ofansif bir oyunla beklentilere karşılık vermek istiyorum. Ben buraya kulübümüzün, başkanımızın, bu tutkulu taraftarın benden ne istediğini bilerek geldim” diye konuştu.

Belözoğlu, geçmişte birlikte forma giydiği Tolga Ciğerci ve Garry Rodrigues ile ilgili, “Tolga Ciğerci hem kararkter hem de sporcu olarak örnek bir kardeşimiz. Onunla beraber olmak da onun teknik direktörlüğünü yapmak da güzeldi. İnşallah beraber camiamıza güzel hizmetlerimiz olur. Garry ile 1 sene beraber oynadık. Teknik direktörlüğümüz çok bilmiyor, onun da bundan hoşlanacağını düşünüyorum. Onunla beraber çalışmak çok keyifli olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullanıldı.

“Kazanan takım olmak için sahaya çıkacağız”

BHA Spor Müdürü Tahsin Kemer’in Ankaragücü’nün üç gün sonra Kayserispor ile oynayacapı maç ile ilgili sorduğu soruya Belözoğlu şu yanıtı verdi:

Bu ligde maç kazanmak kolay değil. Her takımın kendine göre gücü var. Sezona iyi başlamış bir rakip bence Kayserispor. Evet üç günümüz var, biz iyi hazırlanacağımızı düşünüyorum. Buraya taraftarımız da birlikte geldiğimizde kazanan takım olmak için sahaya çıkacağız.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.