Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Nükleerde Akademik Fırsat

Nükleerde Akademik Fırsat
05/02/2024 07:01
A+
A-

Nükleerde Akademik Fırsat

Türkiye bir yandan nükleer enerjiyi elektrik üretim portföyüne katmak için çalışmalar yürütürken diğer taraftan bu alanda yetişmiş nitelikli insan kaynağı oluşturmak için enerji diplomasisini kullanıyor. Çin ile imzalanan “Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına Dair İşbirliği Anlaşması” çerçevesinde lisans mezunu 25 Türk öğrenci Çin’de yüksek lisans ve doktora eğitimi yapacak.

İki Üniversitede Akademik Kariyer

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı bir kamu şirketi olan Türkiye Nükleer Enerji A.Ş. (TÜNAŞ) koordinatörlüğündeki program ile Türk öğrenciler, Çin’deki Harbin Mühendislik Üniversitesi’nde doktora ve yüksek lisans, Tsinghua Üniversitesi’nde de yüksek lisans yapacak.

Dersler İngilizce

2024-2025 eğitim-öğretim yılında tamamen İngilizce olarak yürütülecek olan program, ders, staj ve tez süreçleri dahil olmak üzere yüksek lisansta 2-3 yıl, doktorada 4 yıl sürecek. Nükleer enerji, mühendislik, fizik veya kimya alanından mezun olanlar veya bu alanlardan Temmuz 2024’e kadar mezun olacak olan adaylar programa başvuru yapabilecek.

Masrafları İki Ülke Karşılayacak

Programda yer alacak öğrencilerin masrafları Türkiye ve Çin tarafından karşılanacak. Ücretsiz başvuru hakkı, konaklama imkanı, sağlık sigortası, aylık 4 bin 500 Yuan’a kadar burs, gidiş-dönüş uçak bileti ve Çince kursu gibi avantajlar da öğrencilere sunulacak. Eğitim dili tamamen İngilizce olacağı için ileri düzey İngilizce bilgisi ve lisans genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,5 olması şartı aranacak.

Son Başvuru: 29 Şubat

Programa başvurmak isteyen adayların, tamamı İngilizce ve PDF formatında olacak şekilde, öz geçmişlerini, onaylı lisans not dökümlerini, İngilizce dil bilgisini gösteren uluslararası denkliğe sahip belgelerini ve niyet mektuplarını 29 Şubat 2024 tarihine kadar tunas.hr@enerji.gov.tr elektronik posta adresine eksiksiz bir şekilde iletmeleri gerekiyor. Sonuçlar da yine elektronik posta yoluyla adaylara duyurulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.