Dolar 32,3906
Euro 34,8024
Altın 2.440,02
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 16°C

MİT, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir

MİT, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir
10/01/2024 16:51
A+
A-

Erdoğan: MİT, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatının 97’inci kuruluş yıl dönümünde konuştu Erdoğan konuşmasında MİT mensuplarına özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin eskisinden çok daha güçlü olduğunu ve kararların Türkiye ekseninde alındığına değinerek “Ülkemizin attığı adımları takip edenler ve 2002 öncesi ile bugünün Türkiye’sini karşılaştıranlar aradaki farkı zaten gayet iyi görüyor. Karşımızdaki tablo şudur, birilerinin iddialarının aksine ülkemizde bir eksen kayması yaşanmamış bilakis uzun arayışlardan sonra ülkemiz asıl eksenini bulmuştur. Bu eksenin adı da Türkiye eksenidir” dedi. Erdoğan ülkenin bu konuma gelmesinde başta MİT olmak üzere emniyet, ordu ,hariciye ve kurumları tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mossad’a yönelik  MİT ve EGM’nin gerçekleştirdiği operasyona değinerek “İsrail’in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir” dedi.

Erdoğan:Teröre ağır darbeler indiriyoruz

Erdoğan, bölücü terör örgütü ve DEAŞ’a ağır darbeler indirildiğine değinerek “DEAŞ’ın sözde lideri el Kureyşi MİT tarafından Suriye’deki ininde etkisiz hale getirildi. Türkiye Cumhuriyeti belki yarına bırakır ama ihaneti ve terörü kimsenin yanına kar bırakmaz. DEAŞ’ından FETÖ’süne, PKK’sından DHKP-C’sine kadar milletimizi hedef alan hiçbir illegal yapıya hayat hakkı tanımayacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu personelleri arasında yabancı mesajlaşma uygulamalarının kullanımının arttığını belirterek resmi kurumlara ait bir çok bilgi ve belgenin paylaşıldığını söyledi. Erdoğan bukonuda ” Bu konuda devletimizin artık harekete geçmesi gerektiği inancındayım” dedi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, MİT’in 97’inci kuruluş yıldönümünde açıklamalarda bulundu. Kalın, Filistin’de barışın sağlanması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

MİT Başkanı Kalın konuşmasında şunları kaydetti;

“Haksız hiçbir eylem karşılıksız bırakılmayacaktır. Devlete ve millete yapılan hiçbir ihanet cezasız kalmayacaktır. Türkiye son yıllarda özellikle savunma sanayi SİHA ve kritik altyapı teknolojilerinde kendine yeterli caydırıcı ve önleyici bir güç merkezi olmak için kuantum sıçraması yapmış ve tüm ezberleri bozmuştur. Güçlü ve dirençli bir Türkiye’nin bölge ve dünya barışı için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz” dedi.

“Yeni bir risk alanı ile karşı karşıyayız; yapay zeka”

İbrahim Kalın, yapay zekanın büyük tehditleri beraberinde getirdiğini vurgulayarak ” yapay zeka çağımızın dijital atom bombasıdır. Her türlü manipülasyona açık, sınırı çizilmemiş bu sistem insanlığın geleceğini tehdit etme potansiyeline sahiptir. Siber vatanı korumak en az fiziki sınırlarımızı korumak kadar hayati önemdedir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.