Dolar 32,3811
Euro 34,7754
Altın 2.396,64
BİST 10.234,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Mehmet Özhaseki’den kentsel dönüşüm çağrısı

Mehmet Özhaseki’den kentsel dönüşüm çağrısı
21/04/2024 10:25
A+
A-

Mehmet Özhaseki’den yeni belediye başkanlarına kentsel dönüşüm çağrısı

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi temas ve açılışta bulunmak üzere baba ocağı Kayseri’ye geldi. İlk olarak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yeniden seçilen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, şeref defterini imzaladı. Bakan Özhaseki, sonra yaptığı konuşmasında Türkiye’nin deprem ülkelerinden biri olduğunu ifade ederek, herkesin bu gerçeği bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KONULARINI HASSASİYETLE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

Bakan Özhaseki 2000 yılı öncesinde yapılan konutların ve iş yerlerin yenilenmesi için kentsel dönüşüm projeleri açıkladıklarını belirterek yeni seçilen belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Bakan Özhaseki, “Seçimler bitti. Belediye başkanı arkadaşlar göreve başladı. Benim onlardan ricam, lütfen kentsel dönüşüm yapacak şekilde, şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar. Gelsinler, kapımız sonuna kadar açık.

Hangi partiden olursa olsun gelsinler. Kentsel dönüşüm yapmak istediklerinde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çünkü deprem geldiğinde; evlerimizi, iş yerlerimizi yıktığında kimseye cinsiyet sormuyor. Böyle bir ortamda bizim adeta seferberlik ilan ederek kentsel dönüşüm konularını hassasiyetle çalışmamız gerekiyor.” dedi.

“BAKANLIĞIMIZIN NE KADAR BİRİMİ VARSA TEYAKKUZDALAR”

Bakan Özhaseki, geçtiğimiz günlerde Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre illerinde etkilendiği 5,6’lık deprem konusuna da değinerek, ?“Devamında başka illerde de oldu. En çok sevindirici tarafı haliyle bir ölüm hadisesinin olmaması. Hasar az, zaten deprem olduğu andan itibaren o bölgede bulunan, bakanlığımızın ne kadar birimi varsa teyakkuzdalardı. Vali beyler AFAD’la birlikte çalışmaya başladılar. Onlar tespitleri yaptılar. Ciddi şekilde korkulacak bir hasar tespiti gelmedi.” diye konuştu.

“14 KONUTU TEDBİR OLARAK BOŞALTTIK”

Dün akşam İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde meydana gelen toprak kayması ile ilgili ise Bakan Özhaseki şu ifadeleri kullandı: “Yine biz teyakkuzdaydık. TOKİ başkan yardımcımız, Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüz hep olay yerindelerdi. Vali Bey’le yaptığımız istişarelerde de o bölgede bulunan 14 konutu ihtiyaten tedbir olarak boşalttık. Onlarında şu anda yerleştirildiler ama zaman içerisinde barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde de adımlarımızı atıyoruz.”

Bakan Özhaseki konuşmasının ardından Kayserili hayırsever avukat Mehmet Altun tarafından şehre yaptırılacak olan okulun protokolünü imzalayarak, hayır işlerinin devlet ve millet el ele yapılarak gerçekleştirileceğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.