Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Malatya’da ’koç katım şenliği’ düzenlendi

MALATYA’NIN YAZIHAN İLÇESİNDE GELENEKSEL OLARAK YAPILAN KOÇ KATIM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ.

16/09/2022 10:45
A+
A-

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde geleneksel olarak yapılan koç katım şenliği düzenlendi.

Yazıhan ilçesi Karaca Mahallesinde ‘Koç Katım Şenliği’ düzenlendi. Şenlik çerçevesinde koçlar boyandı. Yetiştiricilere yelek ve tulum dağıtıldı.

Programda konuşan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Üretime ihtiyacımız var. Tüketim artıyor ama üretimin de artması lazım. Yetiştiricilerin ve üreticilerin daha fazla desteklenmesi lazım. Yaylalarda, su sıkıntısı, tuvalet, altyapı, banyo gibi birçok sorun var. Sosyal ihtiyaçların desteklenmesi ile ilgili de projelerimiz var. Bakanlığımız da mera ıslahı projesiyle ilgili destek veriyor. Bunları da önümüzdeki süreçte yapacağız. Koçlarımız çok iyi, kaliteli koç kullanıyorlar. Üreticimizi tebrik ediyoruz. Daha fazla üretmesini istiyoruz” dedi.

Koyun yetiştiricisi olan Zeynal Alkan da “Koyunculukla uğraşıyorum. Bu işi yıllardır yapmaktayız. Koç katımının yetiştiricilerimize bereketli olmasını diliyorum. Üretici olarak sıkıntılarımız, zorluklarımız var. Ama aşıyoruz. Suluklarımız yok. Devletin arpa desteğinde biraz daha yardımcı olmaları ve bize öncelik tanımalarını istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından rengarenk boyanan koçlar sürülerin içerisine katıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.