Dolar 34,0595
Euro 37,6305
Altın 2.745,02
BİST 9.707,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 29°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
29°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 29°C
Cum 30°C
Cts 28°C

Kulak çınlaması nedir? Tedavisi nasıl yapılır?

Kulak çınlaması nedir? Tedavisi nasıl yapılır?
171929
04/06/2023 00:27
A+
A-

Sizlere kulak çınlaması tedavi yöntemlerindeki yeni gelişmelerle ilgili olan Kulak çınlaması tedavisi var mı? Kulak çınlamasına kesin çözüm nedir? Strese bağlı kulak çınlaması nasıl geçer? Kulak çınlamasından kurtulanların yorumları neler?  ile alakalı  bilgiler sunmak amacıyla bir yazı hazırladık. Yazımızda Kulak çınlaması tedavisindeki son gelişmeleri  bulabilirsiniz.

Kulak Çınlaması (tinnitus)

Kulak çınlaması tek taraflı ya da iki kulağı da aynı anda etkileyebilen rahatsız edici bir semptomdur. Çınlama sırasında oluşan sesin bir dış kaynağı mevcut değildir ve kişinin çevresindeki insanlar da bu sesi algılayamaz. Sık görülen bir problem olan kulak çınlaması insanı rahatsız edecek boyuta kadar ulaşabilir. Kulak çınlamasının görülme sıklığında yaş ile birlikte artış söz konusudur.

Kulak Çınlaması Tedavisinde (tinnitus) Son Gelişmeler

Auckland Üniversitesi’nden araştırmacılar, tinnitus (kulak çınlaması) tedavisinde 20 yıllık bir araştırmanın sonucunda cep telefonu tabanlı bir tedavi geliştirdi. Araştırmada beyaz ses üreten bir uygulama prototip kullanılarak 12 hafta kadar kısa bir sürede önemli sonuçlar elde edildi.

Beyaz gürültü ile tedavi gibi opsiyonlar ile kıyaslanan yeni tedavinin,  birçok dijital teknolojiyi birleştiren kombine bir tedavi olduğu belirtiliyor. Mobil uygulama olarak kliniklerde kullanıma geçilmesi planlanan teknolojinin, 6 ay içerisinde kullanılabilir olacağı bildiriliyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.