Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Köy okulu öğretmeninden uluslararası eTwinning projesi

DİYARBAKIR YENİŞEHİR İLÇESİ GÜZEL İLKOKULU SINIF ÖĞRETMENİ NEVZAT CAN, KÖY OKULUNDA BİRÇOK ALANDA ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL, DUYGUSAL VE 21. YÜZYIL BECERİLERİNİN GELİŞMESİ, EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİN SAĞLANMASI AMACIYLA ULUSLARASI ETWİNNİNG PROJELERİ YÜRÜTMEYE DEVAM EDİYOR.

02/05/2022 15:15
A+
A-

Diyarbakır’da bir ilkokulu öğretmeninden uluslarası eTwinning projeleri hız kesmeden devam ediyor.

Diyarbakır Yenişehir ilçesi Güzel İlkokulu sınıf öğretmeni Nevzat Can, köy okulunda birçok alanda öğrencilerinin sosyal, duygusal ve 21. yüzyıl becerilerinin gelişmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla uluslarası eTwinning projeleri yürütmeye devam ediyor. Köy okulunda birçok ülkeden öğretmenlerin katıldığı eTwinning projeleri kurup uluslararası düzeyde öğretmenlere proje kuruculukları ile liderlik yapan Can, projelerde İtalya, Romanya, İspanya, Arnavutluk, Ukrayna, Azerbaycan, Makedonya, Belçika’dan öğretmenlerle etkinlikler düzenliyor. Bu yıl sınıfta amacı öğrencilerin sanatsal çalışmalar yaparak medya okuryazarlığı, dezenformasyon alanında araştırma, uygulama becerilerini geliştirmek, öğrencilerimizde medya okur yazarlığı bilinci, dijital yeterliliklerini arttırma alanında çalışmalar yapmak olduğunu kaydeden Nevzat Can, oluşturucu medya okuryazarlar projesi ile öğrenciler sanat çalışmalarıyla, akıllı işaretler rölef çalışması, kolaj tekniği ile slogan çalışması, TV tasarımı ve röportaj, donuk imge tiyatrosu, güvenli internet günü etkinliği gibi etkinlikler gerçekleştirdiğini söyledi. Can, “Amacı çevremizdeki her şey renklerden oluşur ve renk duyusal bir olaydır. Etrafımızı saran tüm renkler farklı duygular uyandırmamıza neden olur. Bu nedenle renkleri tanımak ve günlük hayatımızda doğru kullanmak çok önemlidir. Öğrencilerin hayal gücünü ortaya çıkarmayı amaçlayan hem geleneksel hem de teknolojik yöntemleri kullanacağız. Psikolojik ve fizyolojik etkilerini öğrenmek olan Color Effect projesini yürüttük” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.