Dolar 32,3836
Euro 34,7740
Altın 2.435,64
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Kosova’ya Aralık’ta Türk yatırımcıları geliyor

Kosova’ya Aralık’ta Türk yatırımcıları geliyor
12/10/2023 14:46
A+
A-

Kosova’ya Aralık’ta Türk yatırımcıları geliyor

Türkiye’deki yatırımcılar ve işletme sahipleri ile Kosova’da faaliyet gösteren farklı sektörlerin temsilcilerinin katılacağı forum, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da ileriye taşınması için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından desteklenen bir inisiyatif olan İzmir merkezli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (BASAM) organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan Yatırım ve Ticaret Forumu, Kosova ile Türkiye arasındaki yatırım ve ticari ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor.

Forumun düzenlenmesi için yapılan hazırlıklar kapsamında, TBMM 24. Dönem İzmir Milletvekili ve BASAM Başkanı Rıfat Sait liderliğindeki heyet, Priştine’de Kosova-Türkiye Ticaret Odası (KTTO) yetkilileriyle bir araya geldi.

KTTO Genel Sekreteri Esin Muzbeg ve BASAM yetkilileri arasında gerçekleşen görüşmede, Yatırım ve Ticaret Forumu’nun düzenlenmesine yönelik işbirliği olanakları ele alındı.

Basam Genel Sekreteri Metin Karakoca, konuyla ilgili Kosovaport’a yaptığı açıklamada, Türkiye ve Kosova arasında bir köprü olacak Yatırım ve Ticaret Forumu için Kosova’da temaslar gerçekleştirdiklerini belirterek, “KTTO’yu ziyaret ederek, destek ve işbirliği talep ettik. KTTO, forumda bir sunum yapabileceklerini ve üyelerini davet edebileceklerini ifade etti. Türkiye’den yaklaşık 100’e yakın iş insanı, genel ticaret heyeti şeklinde etkinliğe katılacak. Farklı sektörlerde kapsamlı B2B (Business to Business) görüşmelerine olanak sağlayacağız. Türk iş insanları, Kosova’da yatırım fırsatları arayacaklar. Amacımız, Türk yatırımlarını Kosova’ya çekmektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.