Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 15°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
15°C
Hafif Yağmurlu
Pts 15°C
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 20°C

Kosova’ya Aralık’ta Türk yatırımcılar geliyor

Kosova’ya Aralık’ta Türk yatırımcılar geliyor
11/10/2023 19:31
A+
A-

Kosova’ya Aralık’ta Türk yatırımcılar geliyor

Türkiye yatrımcıları ve firma sahipleri ile Kosova’daki farklı sektörlerin işletme temsilcilerinin bir araya geleceği Forum’un, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin daha ileriye taşınması imkanları üzerinde durulmasına  yönelik vazgeçilmez bir fırsat olacağı değerlendiriliyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından da desteklenen, İzmir merkezli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (BASAM) girişimiyle düzenlenecek olan  Yatırım ve Ticaret Forumu’nun, Kosova ile Türkiye arasında yatırım ve ticari ilişkilerin artmasına yeni bir ivne kazandırması bekleniyor.

Forum’un yapılmasına yönelik hazırlıklar çerçevesinde TBMM 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait’in başlanlığındaki heyet, Priştine’de  Kosova -Türkiye Ticaret Odası (KTTO)  yetkilileri ile bir araya geldi.

Görüşmeye evsahipliği yapan KTTO Genel Sekreti Esin Muzbeg ile BASAM yetkilileri arasında yapılan görüşmede, Yatırım ve Ticaret Forumu’nun düzenlenmesi hazırlıkları çerçevesinde işbirliği imkanları ele alındı.

Görüşmeye katılan Basam Genel Sekreteri Metin Karakoca konuya ilişkin olarak Kosovaport’a yaptığı açıklamada, Kosova ve Türkiye’yi birleştirecek Yatırım ve Ticaret Forumu için temaslarda bukunmak üzere Kosova2da bukunduklarını belirterek, “Bu çerçevede KTTO’yu ziyaret ederek, kendilerinden destek ve işbirliği istedik. KTTO’nun bu forumda bir sunum yapabileceklerini ve Forum’a üyelerini davet edebileceklerini söylediler. Türkiye’de yaklaşık 100’ e yakın iş insanı genel ticaret heyeti şeklinde buraya gelecek. Birçok sektörde kapsayıcı bir şekilde burada B2B (Business to Business) görüşmelerini yaptıracağız. Türk iş insanlarının Kosova’da yatırım yapmaları için fırsatlar arayacaklar. BALTAM olarak buradaki amacımız Türk yatırımlarının Kosova’ya gelmesidir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.