Dolar 32,2646
Euro 34,7250
Altın 2.401,31
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Açık
Ankara
23°C
Açık
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 18°C
Cts 13°C

Köln’de Mevlid Kandili Coşkusu

Köln’de Mevlid Kandili Coşkusu
27/09/2023 10:33
A+
A-

Köln’de Mevlid Kandili Coşkusu

İlhan Kılıç (BHA) Köln

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi “Mevlid Kandili” dolayısıyla Köln DİTİB Merkez Camii’nde Mevlid-i Nebi özel programı düzenlendi.

Köln DİTİB Merkez Camii’ni akşam saatlerinden itibaren dolduran Müslümanlar, okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ile Mevlid gecesinin manevi havasını teneffüs etti.

Programda, Köln DİTİB Merkez Camii din görevlileri Adem Kemaneci, Mustafa Kader, Gökhan Uygun ve Salim Dereyurt, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahiler okudu.

Gecenin anlam ve önemini anlatan DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, “Kur’an-ı Kerim’e göre, Peygamber Efendimizi sevmek Allah’a itaatin ölçüsüdür ve O, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmaya iman edenler ve Allah’ı çokça zikredenler için en güzel örnektir. Hayatı nasıl yaşayacağımızı, Kur’an-ı Kerim’i nasıl anlayacağımızı ve sevgiyi Peygamberimizden öğreneceğiz. Yüce Peygamberimizin kendimize örnek olarak almamız gereken en güzel hasletlerinden birisi de, O’nun ailesiyle olan münasebetleridir. İslam’da aile hayatında sevginin, adaletin, anlayışın ve hoşgörünün yeri çok büyüktür” dedi.

Hazreti Muhammed’in hayatından örnekler veren Kuzey, O’nu tanıyabilmek için en önemli kaynağın Kur’an-ı Kerim olduğunu ve örnek alması gerektiğini hatırlattı.

DİTİB Merkez Camii din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda tesbihatlar, salat-u selamlar getirildi. Mevlid-i Nebi özel programı yapılan duanın ardından yatsı namazının kılınmasıyla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.