Dolar 32,5073
Euro 34,8805
Altın 2.431,79
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Kırmızı listede yer alan vaşak Tunceli’de görüntülendi

NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA OLDUĞU İÇİN DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE BİRİNCİ DERECEDE KORUMA ALTINDA BULUNAN VAŞAK TUNCELİ’NİN PÜLÜMÜR İLÇESİ’NDE GÖRÜNTÜLENDİ.

18/01/2022 11:10
A+
A-

Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için dünyada ve Türkiye’de birinci derecede koruma altında bulunan vaşak, Tunceli’nin Pülümür ilçesinde görüntülendi.

Nesli tükenmekte olduğu için Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alan vaşak, Pülümür ilçesinde Umut Yıldız isimli vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Köyde gezerken ormanlık alanda vaşak gördüğünü belirten Yıldız, “Muhtemelen acıkmış yiyecek bir şeyler arıyordu. Uzak bir mesafedeydi. Ancak yine de cep telefonu kameramla çekebildim” dedi.

Vaşağın nesli tükenmekte olan bir tür olduğunu aktaran Yıldız, “Coğrafyamızın güzel ve ender canlılarından olan bu türün korunması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.