Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Kırklareli’deki Bungalov Evler Ruhsatsız Çıktı

Kırklareli’deki Bungalov Evler Ruhsatsız Çıktı
06/09/2023 12:36
A+
A-

Kırklareli’deki Bungalov Evler Ruhsatsız Çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kırklareli’de meydana gelen sel felaketine ilişkin son durumu aktardı. Yerlikaya, 12 kişinin sele kapıldığı bungalov evlerin ruhsatsız olduğunu bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sel felaketinde 31 kişinin yaralandığın belirtirken, yaralıların 8’inin tedavi sürecinde olup hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.

Ali Yerlikaya, ”Valilik koordinasyonunda, tüm kamu kurumları, büyük bir iş birliği ve özveri ile selin etkilediği bungalov evlerinin tahliyesi için büyük bir çaba sarf etti. İlk olarak geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Maalesef, olay sonucunda bir yabancı uyruklu ve bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Ayrıca, 31 kişi yaralandı, ancak bunların sadece 8’i tedavi sürecinde olup hayati tehlikeleri bulunmuyor.” diye konuştu.

Bungalov Evler Kaçak Çıktı

İçişleri Bakanı, 12 kişinin sele kapıldığı bungalov evlerin ruhsatsız ve mühürlü olduğu bilgisini paylaştı.

Yerlikaya konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

”Kırklareli, sabah saatlerinde Bakan Yardımcımız ve AFAD Başkanımızın da katıldığı bir inceleme gezisi yaptık. İğneada bölgesi, çok dar bir coğrafyada yer alıyor ve dün sabah 06.00 ile 08.00 saatleri arasında 2 saat içinde şiddetli yağışlar yaşandı. Ne yazık ki, söz konusu bungalov evlerinin ruhsatsız ve hatta mühürlü olduğu bilgisini aldık. Şu an için savcılık da bu konuda soruşturmayı başlattı. Bungalovlarda konaklayan misafirler sele kapılarak zarar gördüler. Bu sabah bir kayıp vatandaşımızın cenazesine ulaşıldı, ancak hala 3 kayıp vatandaşımız bulunmakta ve onları arama çalışmaları için 700’ün üzerinde görevli görev başında. En kısa sürede onları da bulmak istiyoruz. Başsağlığı dileklerimizi iletiyor, büyük üzüntümüzü paylaşıyoruz.

PAK Ekipleri Arama Kurtarma Çalışmalarına Katıldı

Polis Arama Kurtarma ekipleri, Kırklareli’de meydana gelen sel felaketinin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.