Dolar 32,3867
Euro 34,7927
Altın 2.406,28
BİST 10.184,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 20°C

Kentsel dönüşüme dava açtı, CHP Maltepe Belediye Başkan adayı oldu

Kentsel dönüşüme dava açtı, CHP Maltepe Belediye Başkan adayı oldu
05/03/2024 12:13
A+
A-

Kentsel dönüşüme dava açtı, CHP Maltepe Belediye Başkan adayı oldu

CHP’de Hatay’dan sonra Beyoğlu ve Maltepe’de kentsel dönüşüme dava açanlar belediye başkan adayı oldu. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Büyükent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan ve CHP Maltepe Belediye Başkan adayı olan Esin Köymen’in, CHP’nin birçok adayı gibi kentsel dönüşüme karşı olduğu ortaya çıktı.

Kentsel dönüşüme karşı 4 ilçede 13 dava açtı

Köymen’in TMMOB Büyükkent Şube Başkanı olduğu dönemde kentsel dönüşüme karşı dava açtığı öğrenildi. Esin Köymen’in yönetim kurulu başkanlığı yaptığı TMMOB, 4 ilçede 13 dava açtı.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası’nın, Esenler, Gaziosmanpaşa, Tuzla ve Beyoğlu’nda kentsel dönüşümün iptali için 13 dava açtığı öğrenildi. TMMOB Şehir Plancıları Odası Esenler’de 2, Gaziosmanpaşa’da 7, Tuzla’da 2, ve Beyoğlu’nda 2 dava açtığı bildirildi. Kentsel dönüşüme yönelik iptal başvuruları nedeniyle projeler yıllarca geciktirildi.

Kentsel dönüşüme karşı dava açılan Hatay Emek Mahallesi’nden geriye 35 aile kaldı

6 Şubat’ta yaşanan depremlerin en büyük yıkıma neden olduğu illerin başında, kentsel dönüşümün yıllarca ötelendiği Hatay geldi. Deprem nedeniyle binlerce insanın hayatını kaybettiği Hatay’da kentsel dönüşüm çabaları, CHP’nin başını çektiği gruplarca engellendi.
Emek Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesine karşı eylem yapan CHP Hatay Belediye Başkanı Lütfi Savaş, yeniden başkan adayı oldu.

Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 14 Mayıs 2019 tarihinde Emek Mahallesi kentsel dönüşüm projesine karşı yapılan eyleme katılmış ve yaptığı konuşmada “Emek’ten kimse var mı burada Emek’ten? Emek’in kentsel dönüşümle ilgili problemleri var. 5 yıldır bu sakız habire çiğneniyor” demişti.
6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremde Emek Mahallesi’nde 15 bin aileden geriye 35 aile kaldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.