Dolar 32,3330
Euro 35,1684
Altın 2.241,35
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 6°C
Cum 7°C
Cts 10°C

Kayapınar Belediyesi tarafından öğrencilere kariyer gezileri düzenlendi

DİYARBAKIR’DA KAYAPINAR BELEDİYESİ TARAFINDAN, BİLGİ AKADEMİLERİNDEN FAYDALANAN 12. SINIF VE MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK KARİYER GEZİLERİ BAŞLATILDI.

02/11/2022 10:05
A+
A-

Diyarbakır’da Kayapınar Belediyesi tarafından, bilgi akademilerinden faydalanan 12. Sınıf ve mezun olan öğrencilere yönelik kariyer gezileri başlatıldı.

Kayapınar Belediyesinin başlattığı programla, öğrencilerin mesleki rehberlik alanında bilinçli üniversite tercihini yapmalarına ve kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla haftada bir gün aynı mesleği tercih edecek olan öğrenci gruplarıyla mesleki kurumlar ziyaret ediliyor. Rehber öğretmenler eşliğinde başlatılan kariyer gezilerinin ilk durağı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden öğrenciler, burada sağlık çalışanlarına branşları hakkında bilgi aldı.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, 12. sınıf ve mezun öğrencilere mesleki rehberlik alanında bilinçli üniversite tercihi yapmalarına ve kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla öğrenci kariyer gezileri düzenlediklerini belirterek, “Öğrencilerimize iş hayatının nasıl olduğunu, seçilen mesleklerin doğru tercih olup olmadığının en iyi anlamanın yollarından biri de kariyer gezileridir. İş sektöründe neyin, nasıl, ne için yapıldığı sorularının cevapları kariyer gezilerinde aranan en önemli ve fayda sağlayan cevaplarıdır” dedi.

Dünyada yaklaşık 42 bin meslek grubunun varlığından söz eden Karaman, “Öğrencilerimiz doktor, hemşire, öğretmen, diş hekimi, veteriner, mimar, hakim, avukat gibi bilinen mesleklerin yanı sıra tercümanlık, paramedik, estetisyen, uzay araştırmacısı arkeolog gibi herkesin tercih etmediği özel meslekler ide tercihlerinde dikkate almaları önemli. Ayrıca bu gezilerin öğrencinin ilgi, yeteneklerine uygun ve seveceği mesleği bulmasına yardımcı olmaktır. Konfüçyüs’un ‘Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız’ sözü kariyer gezilerimizin ne kadar önemli bir kulüp çalışması olduğunu bir kez daha iyi anlamamıza neden olmuştur” diye konuştu.

Kariyer gezileri, dönem sonuna kadar YKS eğitimi gören öğrencilerin taleplerini gerçekleştirene kadar tamamlanması planlandığı kaydedildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.