Dolar 32,4010
Euro 34,7961
Altın 2.435,13
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

İSG eğitimlerinde yüz yüze dönem

İSG eğitimlerinde yüz yüze dönem
13/11/2023 20:08
A+
A-

İSG eğitimlerinde yüz yüze dönem

Bu karara Tüm İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumları Derneği (TİGEP) Başkanı Muhammed Fatih Tüten’den tepki geldi.

Ani kararlar bireyleri mağdur edebilir

TİGEP Başkanı Tüten, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Alınan kararın doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu tür bir değişikliğin daha planlı ve önceden duyurulmuş bir şekilde yapılması gerektiğine inanıyoruz. Ani kararlar, sektördeki eğitim sağlayıcıları ve bireyleri mağdur edebilir” ifadelerini kullandı.

Fatih Tüten, online eğitimlerin katılımcılara esneklik sağladığını, uzaktan eğitimle daha fazla kişiye ulaşılabildiğini vurgulayarak, “Pandemi sürecinde iş sağlığı ve güvenliği konularındaki eğitimlerin devam etmesi için online seçeneklerin devam etmesi, daha geniş bir kitleye erişimi sürdürebilir kılacaktır” dedi.

Binlerce insan mağdur kalabilir

Tüten, “Türkiye genelinde 40’tan fazla ilde eğitim kurumu bulunmuyor. Bulunan eğitim kurumları ise büyük şehirlerde toplanmış durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu kararı pandemi şartlarının ortadan kalkmış olmasından kaynaklı ama binlerce insan kayıt yaptırdı ve bu durumdan dolayı mağdur olacak. Bakanlığın kararının bu kadar ani olmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu kararın daha önceden açıklanması gerektiğini ve bir tarih belirtilmesi gerektiğini” vurguladı.

İSG eğitimlerinde yüz yüze dönem!

Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar sorun yaşayacak

TİGEP Başkanı Muhammed Fatih Tüten, bu duruma dair yaptığı açıklamada, “Ülkemiz genelinde İSG eğitimi veren birçok kurum var ancak, bu kararın uygulanabilirliği konusunda endişelerimiz var. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım sıkıntıları ve maliyet artışları, bu kararın pratikte nasıl uygulanacağı sorusunu gündeme getiriyor” dedi.

Maliyet artışı olacak

Öte yandan, online eğitim platformlarının sağladığı maliyet avantajı da göz önüne alındığında, yüz yüze eğitimlerin maliyet artışına sebep olması kaçınılmaz görünüyor. Bu durumun, kurs fiyatlarına yansıyarak bireylerin eğitim alma kapasitesini sınırlayabileceği belirtiliyor. Tüten, “Online eğitimler, katılımcılara daha ekonomik bir seçenek sunuyordu. Bu değişiklikle beraber, bu avantajın kaybedilmesi, pek çok kişinin eğitim almasını güçleştirebilir. Kurs fiyatları maliyet artışından dolayı çok daha yüksek fiyatlara çıkabilir.” şeklinde endişelerini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.