Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 19°C

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinde önemli destek

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinde önemli destek
31/10/2023 13:35
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye genelinde 10’dan az çalışanı bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerini desteklemeye devam ediyor. Bakan Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın önderliğinde yürütülen bu proje, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini artırmak için büyük bir etki yaratıyor.

featured

İşverenlere İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinde Önemli Destek

2020’den bu yana, 10’dan az çalışanı olan iş yerlerine toplamda 27 milyon 105 bin TL destek ödemesi yapıldı. Bu destekler, işverenlere iş sağlığı ve güvenliği alanında gerekli adımları atma fırsatı sunuyor.

 

Tehlikeli Sınıfta Yer Alan Çalışan Sayısı

Tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinin sayısı 1856 ve çalışan sayısı 8294 iken, çok tehlikeli sınıftaki iş yerlerinin sayısı 779 ve çalışan sayısı 3669 olarak kaydedildi. Benzer şekilde, tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinin sayısı 1718 ve çalışan sayısı 7927, çok tehlikeli sınıftaki iş yerlerinin sayısı 780 ve çalışan sayısı 3997 olarak belirlendi.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Öncelik

Bu destek programı, küçük işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uyum sağlamasına yardımcı olurken işçilerin güvenliğini artırıyor. İşverenlere verilen bu destekler, Türkiye’deki iş yerlerinin çalışanlarının sağlığı ve güvenliği için önemli bir adım atılmasını teşvik ediyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinde önemli destek

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.