Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

IRF Dünya Kongresi 2024 Yılında Türkiye’de Düzenlenecek

IRF Dünya Kongresi 2024 Yılında Türkiye’de Düzenlenecek
19/09/2023 15:57
A+
A-

IRF Dünya Kongresi 2024 Yılında Türkiye’de Düzenlenecek

ANKARA – BHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Irf Başkanı Anouar Benazzouz ile görüştü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK)’nin de üyesi olduğu Cenevre Merkezli Uluslararası Yol Federasyonu (IRF), Dünya Kongresi’nin 15-17 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olması nedeniyle (IRF) Başkanı Anouar Benazzouz ile biraraya geldi.

Türkiye’de daha önce büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını belirten Bakan Uraloğlu, Türkiye’de daha önce büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Karayolu sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek IRF 2024 kongresini de inşallah başarıyla düzenleyeceğiz. Bugün düzenlenen ASECAP Days 2023’te kongre öncesi esasında bu anlamda bir fikir verecektir. Önümüzde 1 yıla yakın bir süre var. En iyi şekilde hazırlanarak güzel bir kongre süreci yaşayacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki sene Bakanlığımızın ev sahipliğinde 15-17 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan 2024 IRF Dünya Kongresi’ne herkesi davet ediyorum” diye konuştu.

Altyapı ve Ulaşım Konularında Çok Güçlü Mesajlar Vereceğiz

IRF Başkanı Anouar Benazzouz ise, Türkiye ile ortak çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “2024 kongremizin de başarıya ulaşacağına inanıyoruz. Bizim güvenimiz tam. İstanbul deklarasyonuyla güçlü bir ses elde ettikten sonra COP 27- 28 ve 29’da da sesimiz ve mesajımız bir olacak. Özellikle altyapı ve ulaşım konularında çok güçlü mesajlar vereceğimize inanıyorum” dedi.
Görüşmede ayrıca Fas’ta meydana gelen depremin ulaşım hatlarına verdiği zararlar ele alındı. Bakan Uraloğlu, görüşmenin ardından IRF Başkanı Benazzouz’a plaket takdim etti.

IRF Dünya Kongresi 4 Yılda Bir Düzenleniyor

Beş kıtadaki mevcudiyeti ile sürdürülebilir hareketlilik sağlayan yolların ve yol ağlarının geliştirilmesini, daha güvenli daha çevreci daha sürdürülebilir karayolu taşımacılığı ve mobiliteyi teşvik etmeyi amaçlayan IRF’nin 4 yılda bir düzenlenen Dünya Kongresi, yaklaşık yetmiş yıldır, büyüme ve gelişmeyi sağlayan unsurlar olarak karayollarını ve mobilite sektörlerinin önde gelen temsilcilerini bir araya getirmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.