Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 18°C

İnönü üniversitesinde yeni açılan bulvar ağaçlandırılıyor

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ YENİ YOL – ÜNİVERSİTE BULVARI MEVKİİNDE FİDAN DİKME ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

24/11/2021 13:50
A+
A-

Malatya İnönü Üniversitesi’ndeki yeni yapılan bulvar, fidan dikim programı ile ağaçlandırılıyor.

İnönü Üniversitesi Kampüsü Yeni yol – Üniversite Bulvarı mevkiinde fidan dikme etkinliği düzenlendi. Düzenlenen programa, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nusret Akpolat ve Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Genel Sekreter Mustafa Gezer, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Hasan Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Cemal Koyunoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Ömer Çelik ve Yaşar Kalkan, fakülte dekanları, idari birim yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, fidan dikme etkinliklerinin 2017 yılında hazırlanan ve üniversitenin 40 yılını kapsayan Master Plan’a bağlı olarak açılan yeni yolun (Üniversite Bulvarı) ağaçlandırılması amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “Şu an içinde bulunduğumuz yol, üniversitemizin 2017 yılında yaptığı Master Planının ana yolu. Bu yol, 40 metre genişliğinde ve 4 buçuk kilometre uzunluğundadır. Geçen yıl yolun altyapısını tamamladık. Bunun için Büyükşehir Belediyemizden büyük bir destek aldık. Bu yolun her iki tarafına hem yürüyüş hem de bisiklet yolu yapıyoruz. Geçen yıl ise yolun bir kısmını ağaçlandırmıştık, bu sene de devam ediyoruz. Bugün ne kadar çok ağaç dikersek geleceğe o kadar nefes olacağız” ifadelerini kullandı.

“Biz bu fidanları sizler ve sizden sonraki nesiller için dikiyoruz”

İnönü Üniversitesi’nde ağaçlandırma çalışmalarının süreceğini vurgulayan Kızılay, “Bugün öğrencilerimizle bir buçuk yıllık pandemi arasının ardından fidan dikimi için yeniden buluştuk. Etkinliğe bugün başlıyoruz ama fidan dikimine iki ay boyunca devam edeceğiz. Bölgeyi tümüyle ağaçlandıracağız. Sevgili gençler, diktiğiniz bu çınarlar sizin geleceğiniz olacak. Biz bu fidanları sizler ve sizden sonraki nesiller için dikiyoruz. Üniversitemize ve geleceğe nefes oluyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlik, üniversite bünyesindeki birimlere tahsis edilen alanlara fidan dikilmesinin ardından son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.