Dolar 32,2247
Euro 34,9384
Altın 2.418,85
BİST 10.676,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Hindistan’ın Sikkim eyaletinde sel: 30 kayıp

Hindistan’ın Sikkim eyaletinde sel: 30 kayıp
04/10/2023 11:50
A+
A-

Hindistan’da Sikkim eyaletinde meydana gelen selde 23’ü asker 30 kişi kayboldu.

featured

Hindistan’ın Sikkim eyaletinde sel: 30 kayıp

Olay, Kuzeydoğu Hindistan’da Sikkim eyaletinde meydana geldi. Göle bağlı bir membada patlama sonucu Teesta Nehri’nde su seviyesinde yükselme yaşandı ve 23 Hint ordu personeli kayboldu. Patlama, Lachen Vadisi’nde gerçekleşti, yakındaki bir barajdan nehre daha fazla su salınması durumu daha da kötüleştirdi.

Sular altında kalan askeri araçlar, bölgedeki zorlu koşulları daha da karmaşık hale getirdi. Hindistan Savunma Bakanlığı, kayıp personel için arama kurtarma operasyonunun başlatıldığını belirtti, daha fazla bilgi beklediklerini ifade etti.

Eyalette tüm mahalleler sular altında kaldı, eyaletin diğer bölgelerinde de kurtarma çalışmaları başlatıldı. Yetkililer, insanları alçak bölgelerden tahliye etmeye başladı.

Kuzey bölgesini eyaletin geri kalanına bağlayan iki köprünün sular altında kalması, ulaşım hizmetlerini aksattı. Himalaya eyaleti, sel ve doğal afetlere karşı hassas bir bölge olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan şiddetli sel felaketi, on binlerce kişiyi yerinden etti ve en az 24 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Hindistan’ın Sikkim eyaletinde sel: 30 kayıp

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.