Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 18°C

HAVELSAN, 40 Yıllık Birikim ve Tecrübesiyle TEKNOFEST’te

HAVELSAN, 40 Yıllık Birikim ve Tecrübesiyle TEKNOFEST’te
03/09/2023 17:55
A+
A-

HAVELSAN, 40 Yıllık Birikim ve Tecrübesiyle TEKNOFEST’te

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Ankara’da gerçekleştirildi.

TEKNOFEST’e katılan 40 yıllık birikim ve tecrübesiyle güvenli geleceği kodlayan, Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin modernizasyonuna sunduğu gelişmiş altyapıyla, 40’ıncı yılında da ülkemizin gururu HAVELSAN ilgi odağı oldu.

BHA HAVELSAN’ın Konuğu Oldu

HAVELSAN Test Mühendisliği Grup Müdürü Kadir Herkiloğlu, TEKNOFEST ile ilgili Birlik Haber Ajansı’na (BHA) değerlendirmelerde bulundu.

”Çocuğundan Yaşlısına Kadar Birçok İnsan Buraya Geliyor”

TEKNOFEST ile ilgili beklentilerini aktaran Herkiloğlu, ”TEKNOFEST bize çok güzel bir ortam sundu. Aslında buradaki amaç HAVELSAN’ı halk ile buluşturmak. Genelde bizim müşterilerimiz ve bize dokunabilen kişiler askeriye, savunma sanayi firmaları veya savunma sanayi başkanlığı olabiliyor. Bizim hakla buluşabildiğimiz yerler bu tip halka açık alanlar oluyor. Biz HAVELSAN olarak yüksek teknoloji üretiyoruz, yüksek teknoloji üretmek ancak yüksek kalitedeki insan kaynağı ile oluyor. Özellikle hedefimizde çocuklar, gençler, üniversite öğrencileri ve ileride bizimle birlikte olacak meslektaşlarımız oluyor. Onlara burada uğraştığımız teknolojileri bir nebze olsun deneyimleme şansı veriyoruz, onların ilgi ve alakasını çekmeye çalışıyoruz.” dedi.

”Eğitimler Veriyoruz”

HAVELSAN’ın verdiği eğitimleri anlatan Herkiloğlu, şöyle konuştu:

“Burada verdiğimiz eğitimler var. Bu eğitimlerle aslında onları çeşitli mesleki konularda eğitmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda insan kaynaklarımızla mezun olmuş gençlere mülakatlar gerçekleştiriyoruz. Böylece profesyonel hayata geçerken onlara destek veriyoruz.”

”Yapay Zekâ İle Bir Arabayı Nasıl Hareket Ettirilir Eğitimleri Veriyoruz”

HAVELSAN’ın üzerinde çalıştığı Mühendis Çocuk projesini anlatan Herlikoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mühendis Çocuk projemiz kapsamında kodlama ile buluşturuyoruz. Nasıl kodlama yapılır, yapay zekâ ile bir arabayı nasıl hareket ettirilir şeklinde eğitimler veriyoruz. Aslında burada çocukların kendilerinin bir şeyi yaparak içlerinde oluşan o heyecanı görmemiz bizi mutlu ediyor. TEKNOFEST bize bu anlamda müthiş bir ortam sağlıyor biz de bu ortamı elimizden geldiğince verimli kullanmaya çalışıyoruz.’’

”Özel Teknolojileri Tanıttı”

HAVELSAN’ın TEKNOFEST’te özel teknolojilerini tanıttığını belirten Herkiloğlu, “Burada şu an çok özel teknolojilerimiz bulunmakta. XR simülatörümüz var. En son Selçuk Bayraktar TİGEF fuarında kullanmıştı ve çok hoşuna gitmişti. Biz de bu teknolojiyi şu an halkımızla buluşturduk. Kara Kuvvetleri Komutanlığının paraşüt simülatörümüz var. Böylece aslında hem onlar bizi tanıyorlar hem de gelecek adına gençleri belli bir tarafa yönlendiriyoruz. Halkımız da teveccüh göstermiş gelmişler ve biz de o teveccühü elimizden geldiğince onların buradan mutlu ayrılmasını sağlayarak karşılamaya çalışıyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.