Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 21°C

“Hakemlerin performansını hassasiyet ve titizlikle takip ediyoruz

“Hakemlerin performansını hassasiyet ve titizlikle takip ediyoruz
07/11/2023 14:32
A+
A-

TFF Başkanı Büyükekşi: “Hakemlerin performansını hassasiyet ve titizlikle takip ediyoruz

BHA SPOR SERVİSİ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, son günlerde gündemi meşgul eden konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Cumhuriyetin 100. yılını kutladık. TFF’nin kuruluşunun 100. yılının bizim için büyük önemi var. Yüzde yüz adil, yüzde yüz şeffaf, yüzde yüz tarafsız yönetimimizi yineliyoruz.

“Sorunlarına çözüm bulmak adına yoğun bir mesai içindeyiz”

“TFF olarak futbolun ortak sorunlarına çözüm bulmak adına yoğun bir mesai içindeyiz lakin son zamanlarda ortak problemlerimize yönelik olması gereken eleştirilerin dozu artıp odağı ve üslubu değişince ve bu eleştiriler problemlere odaklı değil, dedikodulara ve doğrudan federasyonumuza yönelik olunca bundan sonra her 15 günde bir sizlerle buluşacağız.”

“MHK’da yeni bir yapılanma sürecini başlatıyoruz”

“Türk futbolunun değerini aşağı çeken kaos ortamının kimseye faydası yok. Bu konuların başında hakem atamaları geliyor. Bu konuda strateji plan çalışmalarımızda da gündeme gelen ve talep edilen devrim niteliğinde bir adım atacağız ve Avrupa’da başta Almanya’da olmak üzere uygulaması olan ve kulüplerimizin de süreçlerin önemli bir parçası olduğu MHK’da yeni bir yapılanma sürecini başlatıyoruz. Bu yapıda futbolun en önemli paydaşı olan kulüplerimiz ile işbirliği içinde olarak, kulüplerin karar verme mekanizmalarına dahil olmalarını istiyoruz. Bu yeni yapılanma başta hakem atamaları olmak üzere klasman kararları ve hakem performansları ile ilgili konulardaki tartışmaları da sonlandıracaktır.”

Yarı otomatik ofsayt sistemi hayata geçiyor

“Yakın zamanda hayata geçireceğimiz yarı otomatik ofsayt sistemi ile hem teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hem de maç esnasında kararların daha kısa sürede ve daha doğru şekilde verilmesini sağlayacağız. Diğer taraftan, hakemlerin performanslarını hassasiyet ve titizlikle takip ediyoruz. Devre arasında MHK tarafından hakem klasmanları belirlenirken tüm bu performans değerlendirmelerinin dikkate alınacağından şüpheniz olmasın.”

“Kanıtlara göre konuşmamız gerekiyor”

“Sorumlulukların paylaşılacağı ve hepimizin ortak problemlerini birlikte çözümleme fırsatı sunacak bu önemli projelerin başarılı olması ancak birlikte hareket edersek mümkün. Bu ailenin tüm fertleri olarak güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Dedikodulara değil, kanıtlara göre konuşmamız gerekiyor ama madem bugün birlikteyiz. İzin verin, çok kısa başlıklar halinde Türk futbolu için çok büyük önem arz eden bazı konularda birlikte neler başardığımızı hatırlayalım. Çünkü biz her ne kadar her hafta hakem hataları ekseninde kalsak da, dünya bizi farklı boyutlarda konuşuyor. Oysa Türkiye’nin başardıklarını en çok Türkler konuşmalı, sevinmeli, gurur duymalı. Göreve geldiğimizde futbolda yapısal değişiklikler yapacağız demiştik. Futbol akademileri bunun en canlı örneği. Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkesiyiz. Futbol akademileri ile genç yaştaki çocuklarımızı eğitecek antrenörleri eğitiyoruz. Bu evlatlarımızdan dünya yıldızları çıkarmayı amaçlıyoruz. Milli takımlarımız için kaliteli ve yetenekli oyunculardan oluşan geniş bir oyuncu havuzu oluşturmak istiyoruz.”

“Milli Takımımız başarılı sonuçlar aldı ve EURO 2024’e gitmeyi garantiledi. Tarihimizde ilk defa gruptan lider çıkabiliriz. FIFA dünya sıralamasında 4 basamak yükselerek 38. sırada çıktık. Son dönemdeki en iyi derecemiz. Ekim ayında en çok puan toplayan ülke Türkiye oldu.”

Montella, Arda ve Çağlar’ın maçlarını izleyecek

“Vincenzo Montella’nın da son iki maçta büyük bir rolü oldu. Şu anda Madrid’de Arda Güler ve Çağlar Söyüncü ile görüşecek. Maçlarını takip edecek. Teknik direktörümüzün, oyuncularımızla bu derece yakın ve samimi olmasından memnuniyet duyuyoruz. Biliyorsunuz Montella İstanbul’da ikamet edecek.”

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.