Dolar 32,4480
Euro 34,7930
Altın 2.443,10
BİST 9.950,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Gürkan: “Toprak analizlerimiz ücretsiz bu imkandan faydalanın”

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN, MASKİ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET MERT İLE BİRLİKTE TÜRK AKREDİTASYON KURUMU’NDAN (TÜRKAK) ONAYLI ÇEVRE LABORATUVARI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU. BAŞKAN GÜRKAN, MASKİ ÇEVRE LABORATUVARI’NDA TOPRAKTA VERİMLİLİK ANALİZLERİNİN ÜCRETSİZ YAPILDIĞINI BELİRTEREK, MALATYA VE BÖLGE İLLERDE ÇİFTÇİLİK YAPAN TÜM VATANDAŞLARIN BU İMKANDAN FAYDALANMASINI İSTEDİ.

02/01/2022 13:30
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ile birlikte Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) onaylı Çevre Laboratuvarı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, MASKİ Çevre Laboratuvarı’nda toprakta verimlilik analizlerinin ücretsiz yapıldığını belirterek, Malatya ve bölge illerde çiftçilik yapan tüm vatandaşların bu imkandan faydalanmasını istedi.

MASKİ Çevre Laboratuvarı’nın son teknolojik cihazlarla kurulduğunu kaydeden Başkan Gürkan, bölgede tek olduklarını ifade etti. Gürkan, “MASKİ Genel Müdürlüğümüzün laboratuvarını ziyaret ettik. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en büyük laboratuvarı. Tüm analizlere cevap verecek bir kapasiteye sahip. Malatya ve bölgesinde gelen toprak analizlerini burada yapıyoruz. Toprağa hangi gübrenin verileceğini, hangi hububatların ekileceğini, hangi meyve ağaçlarının daha verimli olacağını analiz edebiliyoruz. Bizlerde çiftçilerimize destek olmak amacıyla toprak analizlerini ücretsiz yaptık. Malatya ve bölge illerimiz için önemli bir hizmettir. Birçok parametrede analizler yapıyoruz. Günlük olarak su tahlillerimiz yapılıyor. Sağlıklı içme suyunun vatandaşlarımıza verilmesi noktasında azami titizlik ve hassasiyeti gösteriyoruz. Laboratuvarımızın oluşmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum. Güzel hizmetler bekliyoruz. Malatya ve bölge illerimizdeki çiftçilerimize çağrıda bulunuyorum. Sunduğumuz bu imkandan faydalanın. Daha bereketli ürün alabilmek için toprak analizinizi yaptırın” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.