Dolar 32,3775
Euro 34,7618
Altın 2.436,00
BİST 9.983,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Güneşin ilk doğduğu toprakları yerinde görmek lazım

Güneşin ilk doğduğu toprakları yerinde görmek lazım
20/10/2023 13:43
A+
A-

Kars Valisi Polat: Güneşin ilk doğduğu toprakları yerinde görmek lazım

Gurbetelli YALÇIN / ANKARA – BHA

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAİFED) öncülüğünde, bu yıl 7’inci düzenlenen Geleneksel Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri, Ankara’nın Keçiören ilçesinde, Keçiören Belediyesi Kabala Meydanındaki fuar alanında gerçekleşiyor.

Etkinliğin ilk gününde fuar alanını Kars Valisi Ziya Polat, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek ve Iğdır Valisi Ercan Turan, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAİFED) Başkanı Erdoğan Yıldırım, Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Aksan, Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar ve BHA Kurumsal İletişim Müdürü Saime Halaç ziyaret etti.

Etkinlikte BHA’ya açıklamalarda bulunan Kars Valisi Bolat, Kars’ı, Ardahan’ı, Iğdır’ı anlatmaya çalıştıklarını ve ardından insanların bu şehirleri yerinde görmelerini amaçladıklarını söyledi.

Güneşin doğduğu toprakları yerinde görmenin önemini vurgulayan Polat, ‘’7’incisini yaptığımız tanıtım günlerine hoş geldiniz. Güneşin ilk doğduğu topraklar, Anadolu kapısı, Sultan Alparslan’ın ilk fethettiği şehir. Tabii sadece Kars değil Ardahan ve Iğdır’la da beraber. Hemşerilerimize kavuştuk, insanımıza kavuştuk Ankara’daki. Arkadaşlarımız, dostlarımızla kavuştuk. Kars’ı, Ardahan’ı, Iğdır’ı anlatmaya çalışıyoruz. İnsanlar Kars’ı, Ardahan’ı, Iğdır’ı yerinde görsün diye anlatıyoruz. Her Karslı Ardahanlı Iğdırlı bir komşusunu buralara getirsin ve orada tanıtım sağlayalım diye uğraşıyoruz. Amacımız oradaki güzellikleri buradaki insanlarımıza anlatmak. Tanıttığımız bölgeyi de yerinde yaşatmak. Sadece turizm amaçlı değil yatırımcıları da bu bölgeye çekmek istiyoruz.’’ dedi.

‘’Kars, Ardahan, Iğdır turizmin yeni gözbebeği’’

Özellikle Doğu Ekspresi seferleri sonrası Kars’ın bir marka haline geldiğini söyleyen Vali Polat, Kars, Ardahan ve Iğdır’a yatırım yapanların ileride çok daha karlı olacağının da altını çizdi.

İnsanları Kars’ı, Ardahan’ı ve Iğdır’ı yerinde görmeye davet eden Polat, ‘’Kars, Ardahan, Iğdır turizmin yeni gözbebeği. Özellikle Doğu Ekspresi’nden sonra Kars bir marka oldu. Bu sene 42’inci seferi olacak. Sarıkamış’ımızın ilk karı şu an yağıyor, kristal karı. İnşallah bereketli bir sezon olur. Çıldır Gölü, Ani Harabeleri, Anadolu’nun ilk pazarı, ilk mezarlığı, hepsi o topraklarda. İnşallah insanımız gezmeye, orayı tanımaya, oradaki insanımızı tanımaya, oradaki insanımızın aklının ve kalbinin ne kadar güzel olduğunu anlamaya ve ardından da yatırım yapmaya çağırıyoruz. Bu bölgelerde yatırım yapanların ileride daha karlı olacağını düşünüyoruz. Oradaki hammaddeyi çevirecek yatırımcıları beklediğimizi buradan tekrar iletiyoruz.

Hep diyoruz Karslılar bir komşusunu alsın Kars’a getirsin. Hedefin bu olması lazım. Yerinde, kaynağında görmek, güneşin doğuşunu o topraklarda görmek lazım. Kristal karda kaymak lazım. Ani Harabeleri’nde geçmişe yolculuk yapmak lazım. Kars kaşarımızı, gravyerimizi yemek lazım. Ama o topraklarda yapmak lazım. ‘’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.