Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Gençlik ve Spor Bakanı göreve yeni başlayan psikologlarla bir araya geldi

Gençlik ve Spor Bakanı göreve yeni başlayan psikologlarla bir araya geldi
01/12/2023 14:39
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı göreve yeni başlayan psikologlarla bir araya geldi

Başarının sürekli eğitimden geçtiğine inandığını belirten Bakan Bak, “Gençlerimizin bazen iyi bazen kötü zamanı oluyor. Sorunları aşmak için onlara yardımcı olacaksınız. Onlara yol gösterecek, onları yönlendireceksiniz. Dolayısıyla size çok ihtiyacımız var.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Psikososyal Destek Çalışmaları Eğitim programı kapsamında, Bakanlıkta göreve yeni başlayan 400 psikologla İstanbul’da bir araya geldi.

 

Bakan Bak, yaptığı konuşmada, “Yeni dönemde Türkiye Yüzyılı çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak dinamik bir yapı içerisinde gençlerimize olan görevimizi daha iyi yapabilmek için ailemizi güçlendirmek istedik. Bunun içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle 400 psikolog alımı gerçekleştirdik. Daha önceki çalışan arkadaşlarımızla beraber bu sayı 700’e ulaştı. Daha iyisini yapmak için daha çok arkadaşımıza ihtiyaç var. Birbirimizi yapı olarak güncellememiz, kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Aldığınız eğitim yeterli mi, daha farklı neler yapabiliriz gibi sorularla kendimize katkılar sağlayacak çalışmalar içinde olmalıyız.” dedi.

 

Bakan Bak, “Bu genç ve dinamik yapıyı eğitimlere donatarak görevi sürdürmemiz lazım. Sizleri bir eğitim sürecinden geçirdik, o süreçte sizlerin sorularını, düşüncelerini, verilen eğitimlerin durumunu görmek istedik. Sizlerin düşünceleri bizim için çok önemli. Sporcusuyla, genciyle, öğrencisiyle bulunacağız ortamlarda karşılaşacağınız süreçlerle ilgili eğitim desteğine ihtiyacınız var. Çoğu arkadaşımız yeni mezun. Önünde uzun bir iş hayatı olacak. Bu genç arkadaşlarımızın görevlerini en iyi şekilde yapmaları için bizden talep ettikleri eğitimleri vermemiz çok önemli.” diye konuştu.

“Gençlerimizin sizlerin sıcaklığına, sizlerin onlara güven vermesine ihtiyacı var”

Bakan Bak, psikologlara uyarılarda bulunarak, “Yaşadığı ortam ya da dersleriyle ilgili yaşadığı sorunlar nedeniyle stresli bir kitle ile karşı karşıya olacaksınız. Onların daha sağlıklı bir şekilde karar verebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri, eğitimlerine, yaşamlarına devam edebilmeleri için sizlerin desteğine ihtiyacı var. Sizlerin sıcaklığına, sizlerin onlara güven vermesine ihtiyacı var. Bunları tabi siz sağlayacaksınız. Bu ortamı sizler mesleki normlarınızla alığınız eğitiminizle ve buradan alacağınız eğitimle daha tecrübeli psikologlarla paylaşacağınız bilgilerle bunu güçlendireceksiniz. Aynı zamanda araştırmacı olacaksınız. Bana göre bir mesleğe başladığınız zaman yeniden bir eğitim başlıyor. Mesleğinizde iyi olmak, mesleğinizde süreci, yapacağınız işleri doğru aktarabilmek çok önemlidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Mesleğe ilk başladığı yıllardan örnekler veren Bakan Bak, şöyle konuştu;

“Kendinizi geliştirmek önemli. Ben mesela akademisyenlik yaptığım zaman, yayınları takip ederdim. Yeni gelişmeleri yeni sistemleri takip ederdim. Dolayısıyla makale yazardım, kendi alanımda sizlerin de belki içinizde yüksek lisans yapmak isteyen, akademik kariyer yapmak isteyen olur. Burası çok güzel bir saha. Bu alanda göreceğiniz, çok dinamik bir yapı var. Bazen iyi bazen kötü zamanımız oluyor. Sorunları aşmak için siz onlara yardımcı olacaksınız. Onlara yol gösterecek, onları yönlendireceksiniz. Dolayısıyla size çok ihtiyacımız var. Önemsiyoruz sizi, bizim için çok kıymetlisiniz. Burada aldığınız eğitimden aldıklarınızı karşılaştırarak geri dönüşümle beraber çok daha iyi şeyler yapacağınıza inanıyoruz. Psikososyal Destek Çalışmaları Eğitim programında eğitim veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Kaliteyi arttırmak için geri dönüşleriniz çok önemli. Gençlik ve Spor Bakanlığı ailesine hoş geldiniz. Önemli bir görev üstleneceksiniz. Pek çok gencimizin hayatına dokunacaksınız. Hayatında karşılaştığı sorunları çözmesi için, stresi yönetmesi için, onlara destek olacaksınız. Bunlar kıymetli işler. Güçlü olmalısınız, eğitimli olmalısınız, öz güveniniz olmalı, ailemize önemli bir katkı sağlayacaksınız. Sizlere tekrar ailemize hoş geldiniz diyorum, sizleri seviyoruz, sizlere güveniyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.