Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Gaziantep Barosu’ndan İHA muhabiri Ahmet Demir’e destek

GAZETECİ MUHARREM SARIKAYA’NIN İHA MUHABİRİ AHMET DEMİR’E YÖNELİK SALDIRISINA TEPKİ GÖSTEREN GAZİANTEP BAROSU, DEMİR’E HER TÜRLÜ HUKUKİ DESTEĞE HAZIR OLDUKLARINI BELİRTEREK, SORUMLULARIN GEREKLİ CEZAYI ALMASI İÇİN OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAKLARINI DUYURDU.

20/12/2021 17:15
A+
A-

Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın İHA Muhabiri Ahmet Demir’e yönelik saldırısına tepki gösteren Gaziantep Barosu, Demir’e her türlü hukuki desteğe hazır olduklarını belirterek, sorumluların gerekli cezayı alması için olayın takipçisi olacaklarını duyurdu.

Gaziantep Barosu gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın canlı yayın esnasında kendisine yardımcı olan İHA Muhabiri Ahmet Demir’e tokat atmasına tepki gösterdi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Gaziantep Barosu, Demir’e yönelik saldırının hem hukuki hem de insani açıdan kabul edilemeyeceğini belirtti. Baro açıklamada, vahim olayın bir daha yaşanmaması ve sorumluların gerekli cezayı alması için olayın takipçisi olacaklarını bildirdi.

“Her türlü hukuki desteğe hazırız”

Açıklamada, Muharrem Sarıkaya’nın Gaziantep İHA Kameramanı Ahmet Demir’e yaptığı saldırıyı şiddetle kınadıkları belirtildi. Gazetecilerin mesleklerini ifa ederken engellenmekte ve saldırıya uğramakta olduğu aktarılan açıklamada, “Olayın tarafımızca öğrenilmesi üzerine Baromuzca, Ahmet Demir’e ulaşılmış ve Gaziantep Barosu’nun her türlü hukuki desteğe hazır olduğu, basın emekçilerinin yanında olduğu iletilmiştir. Baro olarak, bu olaydan dolayı duyduğumuz üzüntü ve kaygıyı kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.