Dolar 32,5161
Euro 34,7810
Altın 2.491,89
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 17°C

Fadıloğlu’ndan, 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

FADILOĞLU’NDAN, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Fadıloğlu’ndan, 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
17/03/2022 14:00
A+
A-

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında “Bugün, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar Kahramanı unvanını almasının ardından albay rütbesi ile önderlik ettiği Çanakkale Zaferi’nde, milletimiz Gelibolu Yarımadası’nda dünyada emsali görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesinin destanını yazmıştır. Çanakkale geçilmemek üzere bu emsalsiz kahramanlık destanıyla mühürlenmiştir. Çanakkale Zaferi; askerine ‘Taarruzu değil, ölmeyi’ emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazilerimizin, onların yanında omuz omuza mücadele veren kadınlarımızın, ninelerimizin, dedelerimizin, analarımızın topyekun vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, azmin ve dehanın zaferidir. Çanakkale Zaferi, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan iman dolu göğsünü hayasızca akına siper etmiş yüzbinlerce kahramanın eseri; istiklalini ve istikbalini korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağının kanıtıdır. 18 Mart 1915’te Çanakkale’yi geçilmez kılan milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıdır. Sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de dönüm noktalarından biri olan Çanakkale destanını yazan ecdadın torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Bugün en önemli görevimiz, ecdadımızın kardeşlikle ve omuz omuza yücelttiği Çanakkale ruhunu yaşatmak, devraldığımız bu şanlı mirası sonsuza dek sahip çıkılması için gelecek nesillere en doğru şekliyle aktarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimize ve şehitlerimizin aziz emanetlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.