Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 18°C

Evlat nöbetine 286. aile katılımı

AİLELERİN DİRENİŞİNE KARS’TAN KIBRIS’A ÇALIŞMAK İÇİN GİDEN VE BİR DAHA HABER ALINAMAYAN GÜNEŞ KARAHAN’IN BABASI FAİK KARAHAN DA KATILARAK EYLEMDEKİ AİLE SAYISI 286’YA YÜKSELDİ.

05/05/2022 14:45
A+
A-

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki evlat nöbeti 976. gününde devam ederken, eyleme bir aile daha katıldı.

Çocuklarının bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 976’ıncı gününde de devam ediyor. Ailelerin direnişine Kars’tan Kıbrıs’a çalışmak için giden ve bir daha haber alınamayan Güneş Karahan’ın babası Faik Karahan da katılarak eylemdeki aile sayısı 286’ya yükseldi. 2018 yılında 29 yaşında iken iddiaya göre kandırılarak dağa kaçırılan Güneş Karahan’ın (33), dağ fotoğrafları yayınlanarak katıldığını öğrenen baba, evladına seslenerek teslim olmasını istedi. Karahan, “Güneş Karahan’ın babasıyım, Kars’tan Diyarbakır’a nöbete geldim. Kızım Kıbrıs’ta 29 yaşında iken kandırıp örgüte katmışlar. Kızımı almadan gitmeyeceğim, annesi de hasta gelip pişman olsun devletimize teslim olsun. Gelmeyene kadar gitmeyeceğim, kızım dön gel kim seni kandırdıysa onları devlete bırakırız. Şuan 33 yaşında, ne aradı nede sordu Kıbrıs’ta bir fabrikada çalışıyordu, bırakıp gitti” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.