Dolar 32,5073
Euro 34,8975
Altın 2.433,11
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Evlat nöbetindeki ailelerin bekleyişi 950. gününde devam ediyor

DİYARBAKIR’DA, ÇOCUKLARI TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN KAÇIRILAN AİLELERİN HDP BİNASI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ, 950’İNCİ GÜNDE DE DEVAM EDİYOR. 3 YIL ÖNCE 17 YAŞINDAYKEN KAÇIRILAN OĞLU YUSUF’UN HDP İL BİNASINDAN ÇIKTIKTAN SONRA DAĞA GÖTÜRÜLDÜĞÜNÜ BELİRTEN CELİL BEGDAŞ, “OĞLUMU ÖN KAPIDAN BİNAYA KOYDULAR, ARKA KAPIDAN DA DAĞA GÖTÜRDÜLER” DEDİ.

09/04/2022 13:05
A+
A-

Diyarbakır’da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki eylemi, 950’inci günde de devam ediyor. 3 yıl önce 17 yaşındayken kaçırılan oğlu Yusuf’un HDP il binasından çıktıktan sonra dağa götürüldüğünü belirten Celil Begdaş, “Oğlumu ön kapıdan binaya koydular, arka kapıdan da dağa götürdüler” dedi.

Çocukları PKK mensuplarınca zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla aileler 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başlarken, 282 ailenin 950 gündür sürdürdüğü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte 35 aile çocuklarına kavuştu. Diyarbakır’da 5 Mayıs 2019’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Yusuf için 3 Eylül 2019’da HDP binası önüne gelerek 950 gündür oturma eylemini sürdüren baba Celil Begdaş, “Benim çocuğum 5 Mayıs 2019 tarihinde sözde Amed Direniş grubu tarafından kandırılıp HDP il binasına getirildi. Aynı gün başvuruda bulunduk ama çocuk binada olduğu için alamadık. Bütün çocukları arka kapıdan dağa götürüyorlar. Bu binanın ön kapısı meclis arka kapısı ise Kandil kapısıdır. Oğluma beni görüyor ve duyuyor ise kaçıp gelmesini güvenlik güçlerine teslim olmasını istiyorum. Oğlum gelinceye kadar da buradan ayrılmayacağım” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.