Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Erzincan’da ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’ programı yapıldı

Erzincan’da ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’ programı yapıldı
15/12/2023 20:09
A+
A-

Erzincan’da ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’ programı yapıldı

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’ programına, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya, Erzincan Ticaret Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Muhammet Kaçar, TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yavuz Bakır, TİMBİR Doğu Anadolu Bölge Başkanı Selçuk Özdemir, TİMBİR Rize Temsilcisi Alihan Telatar, STK temsilcileri, yerel gazeteciler siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu akabinde  İstiklal Marşı okunduktan sonra TİMBİR tarafından hazırlanan tanıtım filmi gösterildi. Programda, TİMBİR Doğu Anadolu Bölge Başkanı Selçuk Özdemir’in selamlama konuşmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

Saygı Duruşu akabinde İstiklal Marşı okunduktan sonra TİMBİR tarafından hazırlanan tanıtım filmi gösterildi. Programda, TİMBİR Doğu Anadolu Bölge Başkanı Selçuk Özdemir’in selamlama konuşmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.
TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, sivil toplum örgütlerinin toplumun mayası olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Ben yaklaşık 30 yıla yakın sivil toplum örgütü ile uğraşan bir kardeşinizin. Ben de ben de sizin gibi bir çoğunuz gibi yerel sivil toplumlar içinden başladım ve bugün de Türk İnternet Medya Birliği ile sürecimize devam ediyoruz. Hepimizin ayrı bir amacı var. Ama sivil toplum örgütlüleri bir araya gelebilen kişilerdir. Ben bu yüzden STK’lar bir toplumun mayasıdır. Bu çok önemli bir şey yani bir araya gelip yapabilmek gerçekten çok da kolay bir şey değil. Şimdi ise STK’lar nasıl farkındalık oluşturabilir bunu düşünmeliyiz. Bu farkındalık çalışmalarını nasıl tanıtabiliriz nasıl sosyal medyada var olabiliriz nasıl internette var olabiliriz. Eğitimleri bu çalışmayla devam ettireceğiz bütün bunları yaparken hep yereldeki dostlarımızla beraber yapıyoruz. Bizim Türk İnternet Medya Birliği 81 ilde 1000’e yakın kardeşi var”

“Değişerek devam etmek, devam ederek değişmek zorundayız”

Konuşma yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, değişen ve gelişen teknolojiye, bununla beraber internet medyası sektörüne ayak uydurulması gerektiğinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı: “Gerçekten çok önemli bir program; Sivil Toplum Medya Buluşmaları. İnanılmaz bir değişim ve dönüşüm var. Bu değişim ve dönüşüm o kadar hızlı ve baş döndürücü ki, biz bile ona ayak uyduramıyoruz. 1000’in üzerinde internet haber sitesi var. Bu değişim var, bir de bizim eskilerin bir sözü var; ‘Çarık ayağı sıkıyor’ yani, aşağıdan inanılmaz bir dik dalga var. Değişim oluyor, dönüşüm oluyor, dünya değişiyor, toplumlar değişiyor, kavramlar değişiyor ve biz gerçekten çok zor durumdayız. Büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. İnternetin buluşu ile birlikte iki kavram ortaya çıktı. Birincisi, bilgiye ulaşmanın maliyeti sıfır, ikincisi acımasızca bir rekabet. Eskiden öğretmenler, üniversitede hocalarımız ya da basın mensuplarımız bilginin sahibiydi. Bilginin sahibi olduğumuz içinde kendimizde çok ciddi bir özgüvenimiz vardı. Diyorduk ki, eğer biz bu bilgiyi vermezsek, öğrenciler, toplum cahil kalacak diye düşünüyorduk. Ya da bilgiye ulaşamayacak. Şimdi, sınıfta ders anlatıyorsunuz, ortaokul 3 öğrencisi arka sıralardan hemen bilgiye ulaşıyor değerli öğretmenim diyor bugün anlattığınız veriler artık güncellendi. Sizin anlattığınız bilginin artık hiçbir önemi yok. Ya da üniversite de çok ciddi bir sıkıntı var. Nedir? Artık bilgiyi depolayan insanlar ortadan kalktı. Ne oldu peki? Artık bilgiye rehberlik eden, dünya bilgi stokuna üretim yapan, oraya katkı sunan insanların değerli olduğu bir dönem başladı. Tabi bunu kazanımları ve kaybetme noktaları da oldu. İkincisi; acımasız bir rekabet. Şöyle düşünün eskiden esnaf Erzincan’da ki mahallesinde ki esnafla rekabet etmek zorundaydı. Öğrencilerle okulunda ki öğrencilerle rekabet etmek zorundaydı. Ben Ahlatlıyım. Şöyle bir örnek vereyim; mahallede ki ayakkabıcıdan her gün ayakkabı alıyorum. Bir gün bakıyor ki ayağımda başka bir ayakkabı var. Diyor ki, ‘Hamza bey neden ayakkabıyı benden almadın?’ kusura bakma diyorum. İtalya’da bir firma var. İnternete girdim. Kargo parasıyla hesap ettim. Bir baktım ki mahallede ki ayakkabıdan daha ucuz. 1 hafta içerisinde geldi, giyindim. Şimdi artık mahallede ki ayakkabıcının bile dünyada ki üretimle rekabet etmesi gereken bir dünyada yaşıyoruz. Ya bu rekabete ayak uyduracak ya da yok olup gidecek. Etrafınıza bakın mahalle bakkallarımız kapandı, fırınlarımız kapandı, yavaş yavaş köylerimiz, ilçelerimiz bütün güncelliğini kaybetti. O zaman Ahmet Hamdi Tanpınar’ın dediği gibi; ‘Değişerek devam etmek, devam ederek değişmek zorundayız.’”

 

Panel gerçekleştirildi

Konuşmaların ardından, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kübra Pamukçuoğlu moderatörlüğünde, ‘Sivil Toplum Örgütlerinin Dijital Kapasitesinin Geliştirilmesi’ konusunda İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölümünden Doç. Dr. Burcu Zeybek, ‘Sivil Toplum Kuruluşlarının Etkin Sosyal Medya Kullanımı’ konusunda TİMBİR Başkan Yardımcısı Hasan Yavuz Bakır, ‘Sivil Toplum Kuruluşlarının Basın Medya İletişimi’ konusunda BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar, Afet Anında Medya Sivil Toplum İlişkileri konusunda TİMBİR Danışma Kurulu Başkanı Veysel Cincık sunum gerçekleştirdi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.