Dolar 32,3950
Euro 34,7630
Altın 2.435,51
BİST 9.983,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Elektrikli otobüsler için anket hazırlandı

ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER İÇİN ANKET HAZIRLANDI

Elektrikli otobüsler için anket hazırlandı
24/08/2022 16:40
A+
A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu ulaşımda çevre dostu araçları etkin kılmak için yürüttüğü, “Elektrikli Otobüslere Dönüşüm Projesi” çerçevesinde vatandaşların toplu ulaşımdaki tercihlerini tespit etmek üzere anket hazırladı.

“Yeşil Şehir Gaziantep” için çevre ve doğa dostu projelere ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, egzoz gazını ortadan kaldıran ve yakıt tasarrufu sağlayarak işletme maliyetini düşürecek elektrikli toplu ulaşım sistemi için Dünya Bankası Desteği ve Arap iş birliği ile “Elektrikli Otobüslere Dönüşüm Projesi” için çalışmalarını sürdürüyor.

Proje hakkında Gazi şehirlilerle ortaklaşa hareket eden büyükşehir, otobüslerin kent içi ulaşıma entegrasyonunun kolaylaştırılmasının hedeflendiği anket soruları ile vatandaşların tercihlerine göre şeffaf ve katılımcı belediyeciliğe uygun karar alabilmeyi amaçlıyor. Projede “Ben de varım” diyen gazi şehirliler, https://kararastirma.com/toplu_ulasim/anket_gaziantep.html internet adresinden ankete katılabilecek.

“Gaziantep Ulaşım Tercihleri” başlıklı anket ile toplamda 7 soru hazırlandı. Bu çerçevede vatandaşlardan, günlük ulaşımında toplu taşıma araçlarını ne sıklıkla kullandığı, gün içinde genellikle ne amaçla yolculuk yaptığı, en sık ulaşım türü ve elektrikli ulaşım projesine yönelik düşünceleri gibi soruların yanıtları alınıyor. Ayrıca ankete katılanlara, varsayımsal olarak toplu ulaşım ve özel araç değişkenlerinin yer aldığı 12 senaryodan oluşan bazı sorular soruluyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.