Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Elazığ’da yapılan deprem tatbikatı gerçeği aratmadı, öğrenciler meraklı gözlerle izledi

ELAZIĞ’DA BİR OKULDA YAPILAN DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI. ÖĞRENCİLER TATBİKATI MERAKLI GÖZLERLE PÜR DİKKAT İZLEDİ

13/10/2022 12:15
A+
A-

Elazığ’da bir okulda yapılan deprem tatbikatı gerçeği aratmadı. Öğrenciler tatbikatı meraklı gözlerle pür dikkat izledi.

Elazığ’da ‘13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü’ etkinlikleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde İsmet Paşa İlkokulu’nda deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, senaryo gereği 5.8 şiddetinde deprem ve depreme bağlı içerisinde göçükler meydana geldi. Okul, tahliye edilirken olay yerine UMKE, AFAD, itfaiye, 112 sağlık ekipleri ve MEM AKUB sevk edildi. AFAD ve UMKE ekipleri yaralıları okuldan çıkararak 112 sağlık ekiplerine teslim etti. İtfaiye ekipleri ise araç merdiveni ile mahsur kalan bir personeli camdan kurtardı. Öğrenciler okul bahçesinde olan biteni meraklı gözlerle pür dikkat izledi. Başarılı bir şekilde düzenlenen tatbikat, adeta gerçeği aratmadı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Ulufer, “Dünya Afet Risklerinin Azaltılması etkinlikleri çerçevesinde Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm okullarda bu tatbikatımız devam etmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB , Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, UMKE ve AFAD olmak üzere tüm paydaşlar burada çocuklarımızın afet ile ilgili farkındalık bilincini geliştirmek üzere yapılan bu çalışmalardan dolayı emeği geçen bütün yöneticilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye ve ilimiz olmak üzere afet bölgesindeyiz. Bugün de 5.8 şiddetinde deprem olacakmış gibi tatbikat yapıldı. Bu tatbikatta öğrencilerimiz deprem anında davranışlarının ne olması gerektiği, aynı zamanda deprem hemen sonrasında tahliyenin nasıl olması gerektiği, içerideki yaralı ve hastaların kurtarılması ile ilgili her türlü bilgiler verildi” dedi.

Okul Müdürü Mesut Karabulut ise “İsmet Paşa İlkokulu’nda 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü çerçevesinde AFAD, UMKE, 112 Acil ve İtfaiye Müdürlüğü tarafından güzel bir çalışma yapıldı. Bir farkındalık oluşturma adına bu programı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.