Categories: KÖŞE YAZILARI

Eğitmen-Yazar Ümit BAKIR Yazdı… ” Konu Müslüman Olunca Herkes Sus Pus “

Ülkemizde feminist ve hümanist olarak geçinenlerin birçoğu başta olmak üzere, farklı amaçlara hizmet eden birçok topluluğun kendilerini bu dönemde daha da belli ettiğine, “aktivist ve hayvan hakları savunucularıyız” diyerek ortada gezinenlerin sessizliğine şahit olduk.

Sadece bununla kalmayıp, neredeyse tüm Dünya devletlerinin üç maymunu oynayan halini, açıklamalarını, suskunluklarını ve iki yüzlülüklerini açık bir şekilde gördük.

Bir hayvan öldürüldüğü vakit ortalığı yakıp yıkan, sokaklara dökülen, sosyal medyayı günlerce ayağa kaldırıp, binlerce hatta milyonlarca paylaşım yapanların nerede olduğu bilinmiyor! Bugün geldiğimiz noktada onbinlerce masum sivilin, hunharca katledilmesine, nedense bu gruplardan hiç ses çıkmıyor. Çıkan sesler ise oldukça cılız!

Dünya’nın gözü önünde kadınlar, çocuklar ve bebekler vahşice öldürülüyor. Ölen masum sivillerle beraber; insanlığını yitirmiş, merhamet ve vicdan duygusu körermiş, onursuz bir yaşam bizleri bekliyor.

Bu dönemde, sadece vicdanları yaralamakla kalmayıp, vicdanları yok edecek bir duruma gelinmiştir.

İnsan hakları beyannamesinin hükmünün kalmadığı, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler denen sözde birliklerin hükmünün kalmadığı, hatta ve hatta yine aynı şekilde uluslararası çoğu birleşimin, beyannamenin ve topluluğun hükmünün kalmadığını açık bir şekilde gözlemliyoruz.

2015’te Fransa’da teröre lanet yürüyüşü yapan 50’ye yakın devlet başkanı, söz konusu müslümanlar olunca sus pus oluyor. Üç maymunu oynayan bu devletlerin oynamakla kalmayıp, kimilerinin Terörist İsrail’e destek verdiğinede açık bir şekilde şahit olduk.

Müslüman bir bireyin dinine olan bağlılığını anlamayacak kadar ahmak, belkide kabullenemeyecek kadar hazımsız olan bir takım şahısların, buna Arap seviciliği diyip; yapılan destek paylaşımlarınıda manipüle etmeye çalışacak kadar aşağılık olduğunu çok net bir şekilde görmüş olduk. Kaldı ki bu meselenin biz Müslümanların üzerine yüklediği sorumluluğun bilincinde olmayan bir takım bilinçsiz ve hissiz müslümanların, bir boykotu bile adam akıllı yapamayacağını da çok açık bir şekilde gördük. Oysaki yaptığımız boykotların çok daha organize ve etkili olması gerekmez miydi?

Bu vahşetin karşısında durmak için müslüman olmaya gerek olmadığını idrak edemeyecek kadar insanlık dışı, insanlığın ne demek olduğunu göz ardı edecek kadar antiislamcılar bulunmakta. Amerika vatandaşları ve İngiltere vatandaşlarıda dahil olmak üzere, dünyanın dört bir yanından Filistin’e insanca yaklaşanların haykırış sesleri çıkıyor olsada, halkların birleştiği çatı olan devletler sus pus bir şekilde, vahşete seyirci kalmakta ve destek vermektedir.

Bu devletlerin akıl erdiremediği en temel sorunlardan birisi ise belki yarın belki yarından da yakın olabilecek bir Filistin’e ve Gazze’ye dönüşmeleridir!

Direnişe selam olsun…

Eğitmen-Yazar Ümit BAKIR

Ümit BAKIR

Recent Posts

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?   Sağlık turizmi, bireylerin tedavi veya sağlık hizmeti almak amacıyla farklı…

10 saat ago

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır?

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır? Saç sağlığı hem estetik hem de fiziksel sağlık açısından…

10 saat ago

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

3 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

3 gün ago

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, Antalya’da yaşayan…

3 gün ago

ilk paket değil son paket de olmayacak

Şimşek: ilk paket değil son paket de olmayacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik…

4 gün ago