Dolar 32,3109
Euro 35,0805
Altın 2.279,41
BİST 8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

DÜ’de ‘Diyabet ve engellilik’ paneli yapıldı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TARAFINDAN “DİYABET VE ENGELLİLİK” PANELİ DÜZENLENDİ.

03/12/2021 10:10
A+
A-

Dicle Üniversitesi (DÜ) Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ’Diyabet ve Engellilik’ paneli düzenlendi.

DÜ Uygulama ve Araştırma Merkezide düzenlenen panele DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Reyhan Gül Güven, “Aslında amaç farkındalık oluşturmak. Dünya genelinde engelliler sorunlarına Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak çözüm üretiyoruz. Şehrimizdeki engelli bireylere de hizmet ediyoruz. Paydaşlarımız ve öğrencilerimizin de katkıları var. Amacımız kampüsümüzü engelsiz hale getirmektir” dedi.

Dicle Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu ise, “Diyabet engelleri oluşturan bir kavramdır. Dünyada her gün bu sayı artmaktadır. Ülkemizde her yedi kişiden biri şeker hastası, bu oran her geçen gün artıyor ve diyabet diğer hastalıklara da davetiye çıkarıyor” diye konuştu.

Panelde Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Gülistan Çiçek, Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi öğrencisi Kadir Tek ve Dicle Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi öğrencisi Onur Torgut hayat hikayelerini ve başarılarını paylaştı.

Panel, bağlama ve keman dinletisi ile son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.