Dolar 32,3235
Euro 35,0702
Altın 2.307,96
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Doğu Anadolu’da dondurucu soğuklar martta da etkisini sürdürüyor

ERZURUM (AA) – Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'da etkili olan soğuk hava yaşamı zorlaştırıyor. İlkbahar mevsiminin ilk ayı olan martta, kara …

Doğu Anadolu’da dondurucu soğuklar martta da etkisini sürdürüyor
REKLAM ALANI
13/03/2021 08:48
A+
A-

ERZURUM (AA) – Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'da etkili olan soğuk hava yaşamı zorlaştırıyor.

İlkbahar mevsiminin ilk ayı olan martta, kara kışı yaşayan Erzurum'da, gece hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye düşmesiyle çatılarda buz sarkıtları oluştu.

Şadırvanların donduğu kentte, yol ve kaldırımlardaki buzlanma nedeniyle sürücüler ile vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Esnafların kürek ve fırça yardımıyla iş yerlerinin önünde biriken buzları kırdığı kentte, belediye ekiplerinin karla mücadele çalışması sürüyor.

Kuşlar için yemleme çalışması yapan vatandaşlardan Bedrettin İspirli, çöplerden ekmek toplayarak kuşlar için il merkezindeki karla kaplı yerlere bıraktığını anlattı.

– Ağrı

Ağrı'da etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle dere ve nehirlerin yüzeyi buz tuttu.

Vatandaşların araçlarını soğuklardan korumak için branda ve battaniyeyle örttüğü kentte, çatılarda buz sarkıtları oluştu.

– Kars

Kars'ta da bazı vatandaşlar araçlarının üzerini battaniye ve halıyla örterek soğuktan korudu.

Yiyecek bulmak da güçlük yaşan sokak hayvanlarına esnaf yem bıraktı, karla kaplı arazi üzerinde yiyecek arayan tilki ise güzel görüntüler oluşturdu.

Sarıkamış ilçesinde ise soğuk hava nedeniyle bina çatılarında, ve doğalgaz bacalarında buz sarkıtları meydana geldi.

Kırağı tutan bitkiler ise güzel görüntüler oluşturdu.

– Ardahan

Kentte gece etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana gelirken, çatılarda buz sarkıtları oluştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.