Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Diyarbakır’da ’Paşa Hamamı’ 350 yıldır varlığını koruyor

DİYARBAKIR’IN SUR İLÇESİNDE TERÖR SALDIRILARINDAN DOLAYI ONARIMINA BİR SÜRE ARA VERİLEN BEHRAM PAŞA HAMAMI, KENETTE YAPILAN FESTİVALLE ÇERÇEVESİNDE RESİM SERGİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI. HAMAM, SERGİDEN SONRA TEKRAR ASIL GÖREVİYLE HİZMET VERECEK.

16/10/2022 10:30
A+
A-

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör saldırılarından dolayı onarımına bir süre ara verilen Behram Paşa Hamamı, kenette yapılan festivalle çerçevesinde resim sergisine ev sahipliği yaptı. Hamam, sergiden sonra tekrar asıl göreviyle hizmet verecek.

Diyarbakır’da, 2015-16 yıllarında Sur ilçesinde terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırılar nedeniyle restorasyonu durdurulan Behram Paşa Hamamı, huzur ve güven ortamının yakalanmasıyla onarımı yapılıp tekrar açıldı. Hamam, kentte yapılan 8 günlük festivalle ile resim sergisine ev sahipliği yaptı. Hamam, koleksiyon sergisinden sonra tekrar hamam olarak faaliyete geçecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yatırım programı çerçevesinde Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce restorasyonu tamamlanan “Paşa Hamamı” ya da diğer adıyla “Behram Paşa Hamamı”, Sur ilçesinde 1564-1567 tarihleri arasında Behram Paşa tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı mimarilerini taşıyan hamamda geleneksel kültür devam ettirilecek.

Diyarbakır’ın kültürüne ve tarihine sahip çıkılması gerektiğini söyleyen vatandaşlardan Mehmet Gürbüz, Diyarbakır’da 8-16 Ekim tarihleri arasında yapılan etkinliklerin sürekli olması gerektiğine vurgu yaptı. Gürbüz, “Böyle etkinliklerin Diyarbakır’da yapılması çok güzel oldu. İtalyan ressamlarını görmeye gidemedik ama İtalya buraya geldi. Kim vesile olduysa teşekkür ederiz. Sanatın dili, rengi, ırkı olmaz. Bunun için her tarafta bu tarz etkinliklerin yapılmasını istiyoruz” dedi.

Behram Paşa Hamamı’nı ilk defa gördüğünü belirten Derya Özdemir ise “Diyarbakır, genç nüfusu olan bir şehrimiz. Halkımızın kültüre ve sanata ilgisi sürekli olmuştur. Buranın açılmasına çok sevindim. İlk kez buraya geldim ve çok beğendim” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.