Dolar 32,3609
Euro 34,7714
Altın 2.396,36
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Diyarbakır’da düzenlenen festival, esnafa can suyu oldu

DİYARBAKIR’DA 8-16 EKİM TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENEN ‘SUR KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’ ETKİNLİĞİNİN ESNAFA EKONOMİK AÇIDAN POZİTİF YANSIDIĞINI SÖYLEYEN İŞ İNSANLARI, BÖYLE ETKİNLİKLERİN SÜREKLİ OLMASINI TALEP ETTİ.

21/10/2022 10:40
A+
A-

Diyarbakır’da 8-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen festival etkinliklerinin kendilerine ekonomik açıdan pozitif yansıdığını söyleyen esnaf, böyle etkinliklerin sürekli olmasını talep etti.

Diyarbakır’da 32 yılı aşkındır tatlı sektöründe öncü isimlerden olan Hacı Baba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, kentte geçtiğimiz günlerde düzenlenen festival programlarının Diyarbakır’a hem turizm açısından hem de esnafa ekonomik açıdan olumlu etki oluştuğu değerlendirmesinde bulundu.

Dünya genelinde yaşanan bir ekonomik kriz olduğunu ve ülkemizin de bundan etkilendiğini söyleyen Elaldı, “Türkiye’de fırsatçılar işi çığırından çıkardı. Bu fırsatçıların önüne geçilmesi lazım. Devletimiz bir an önce bunlara gerekli yaptırımları yapması gerek. Yaşanan bir ekonomik kriz var bunu biliyoruz. Asgari ücretin şu anda 5 bin 500 olması çok çok az. Ama esnafa da katkı yapılması lazım ki esnaf da bu asgari ücreti verebilmeli ve altından kalkmalıdır. Yetkililer esnafın yükünü azaltırsa asgari ücreti 7 bin 500 ile 8 bin arası yapabilir” dedi.

“Diyarbakır’da festivaller sürekli düzenlenmelidir” diyen Elaldı, “Diyarbakır’ın kalkınması için ne gerekiyorsa devlet destekli yapılması gerek. Bir yıla aşkındır Sur ilçesindeki şubemizi açmışız. Gerçekten esnafımıza bu festival ekonomik açıdan pozitif bir hava oluştu. Sur şubemizin dizaynını tarihimize uygun şekilde yaptık. Şubemize gelen müşterilerimiz, buraya geldiğimize değmiş diyebileceği bir ortam oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın sürekli batı illerine yanlış lanse edildiğini ifade eden Elaldı, “Şehrimize gelen insan, gitmek istemiyor. Görüp de giden bir daha gelmek istiyor. Bundan dolayı insanımıza buranın bildikleri gibi bir yer olmadığını, tam tersi turizmin kalbi olan bir şehir olduğunu öğretmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.