Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Diyarbakır’da anne ve babaların evlat nöbeti 952. günde

ÇOCUKLARI TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN ZORLA DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE BULUNAN AİLELERİN EVLAT NÖBETİ 952’İNCİ GÜNÜNDE DE DEVAM EDİYOR.

11/04/2022 14:50
A+
A-

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bulunan ailelerin evlat nöbeti 952’inci gününde de devam ediyor.

Evlat nöbetinde olan baba Süleyman Aydın, 7 yıl önce terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Özkan (22) için 952 gündür HDP İl Başkanlığı önünde beklediklerini söyledi. Çocuklarının HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia eden baba Aydın, anne ve babalar olarak asla yılmayacaklarını vurguladı. Aydın, “Biz, haklı olan mücadelemizde evlatlarımızı HDP’den istiyoruz. Biz buradan asla kalkmayacağız ve HDP bizim çocukları dağa göndermiştir. HDP bizim çocukları getirmediği müddetçe asla bu kapıdan kalkmayacağız ve sonuna kadar bu mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Oğluna ve dağa kaçırılan diğer ailelerin çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulunan Aydın, “Oğlum bakınız bizi kapılarında ölüme mahkum etmişler, sizleri de dağlarda, mağaralarda ölüme mahkum etmişler. Oğlum, eğer sesimizi duyuyorsanız gelin güvenlik güçlerine teslim olun” çağrısında bulundu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.