Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Dicle’de İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı

DİCLE HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KONFERANS SALONUNDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERE, DİCLE İLÇE KAYMAKAMI KADİR YURDAGÜL, DİCLE CUMHURİYET SAVCISI İBRAHİM SAKİN, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUHAMMED ENSARİ, İLÇE JANDARMA KOMUTANI OSMAN ÖZTÜRK, EMNİYET AMİRİ ÖMÜR YILMAZ İLE İLÇEDE GÖREV YAPAN BİRÇOK KAMU KURUMUNUN AMİRLERİ, ÖĞRETMENLER VE ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ KATILDI.

11/03/2022 13:05
A+
A-

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri düzenlendi.

Dicle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen program, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu tarafından hazırlanan etkinlik programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Sınıf öğretmeni İlyas Uygur’un sunduğu törende, aynı okulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Sibel Elgören günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yaptı.

Programda 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Müdür Yardımcısı Burhan Gençer tarafından hazırlanan ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma ile İstiklal Marşı’nın kabulüyle ilgili olan videonun gösterimi yapıldı. Daha sonra etkinlik konularıyla ilgili olarak birçok öğrenci şiir okudu. Yapılan etkinlikte öğrenciler, İstiklal Marşı’nı ezbere okudu. Sınıf öğretmeni Orhan Can tarafından hazırlanan İstiklal Marşı temalı oratoryo gösterimi, öğrenciler tarafından sahnelendi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un anmayla ilgili resim dalında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, Dicle Cumhuriyet Savcısı İbrahim Sakin ve İlçe Jandarma Komutanı Osman Öztürk tarafından ödüller verildi.

Programa Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, Dicle Cumhuriyet Savcısı İbrahim Sakin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, İlçe Jandarma Komutanı Osman Öztürk, Emniyet Amiri Ömür Yılmaz ile ilçede görev yapan birçok kamu kurumunun amirleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.