Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Deprem bölgesinde devlet tüm imkanlarını seferber etti

ERZURUM’UN KÖPRÜKÖY İLÇESİNDE DEPREMZEDELERİN YİYECEK, BARINMA VE GİYSİ İHTİYAÇLARININ GİDERİLMESİ İÇİN DEVLETİN TÜM KURUMLARI SEFERBER OLMUŞ DURUMDA.

22/11/2021 10:39
A+
A-

Erzurum’un Köprüköy ilçesinde üç gün önce meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası hayat normale dönüyor. Depremzedelerin yiyecek, barınma ve giysi ihtiyaçlarının giderilmesi için devletin tüm kurumları seferber olmuş durumda.

Üç gün önce saat 15.40’da Erzurum’un Köprüköy ilçesinde 5.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası yaralar sarılmaya devam ediliyor. Merkez üssü olan Topçu Mahallesinde vatandaşlar yıkılan evlerinde çıkarttıkları eşyalarını çadırlara taşırken sağlık birimleri her an teyakkuzda bekliyor. Hayvanlar için özel kurulan çadırlara ise yıkılan ahırlarda ki büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar taşınıyor.

Devletin kendilerini bir an olsun yalnız bırakmadığını ifade eden Topçu Mahallesi Muhtarı Ayhan Kırmacı, “Allah kimsenin başına vermesi çok zor bir gündü. Şükür can kaybımız olmadı. Ben yoldaydım. Köye ulaşamadım, yollar kapandı. Köye geldiğimde köy felaket durumdaydı. Üstünü toz duman kaplamıştı. 2 yaralımız vardı. Durumları ikisinin de çok iyi diyebilirim. Devletimiz bizi hiç yalnız bırakmadı. İlk günden beri herkes burada. Halen buradalar yanımızdalar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.