Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Türkiye Gençlik Meclisleri bir araya geliyor

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Türkiye Gençlik Meclisleri bir araya geliyor
12/10/2023 15:14
A+
A-

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Türkiye Gençlik Meclisleri bir araya geliyor

ANKARA – BHA

Başkent Gençlik Meclisi ve Türkiye Kent Konseyler Birliği iş birliğinde, Cumhuriyet’in ve Ankara’nın Başkent oluşunun 100’üncü yılına özel Türkiye’deki bütün Gençlik Meclisi başkanları gençler ile bir araya gelecek. 21-22 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek program hakkında açıklamalarda bulunan Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, “Uzun zamandır biz Ankara Kent Konseyi bünyesinde Başkent Gençlik Meclisi olarak yerelde gençlerin aktif kalımını sağlayarak gençlerin kendine alan açmasını ve yaşamın her alanında gençliğin güçlendirilmesi için faaliyet yürüten bir Gençlik Meclisiyiz” dedi.

Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde

21- 22 Ekim tarihlerinde Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmanın amaçlarından söz eden  Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Ecer, şu açıklamaları kaydetti:

“Başkent Gençlik Meclisi ve Türkiye Kent Konseyler Birliği iş birliğinde hem Cumhuriyet’imizin 100. yılında hem Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yılına özel olarak Türkiye’deki bütün Gençlik Meclisi başkanlarını Ankara’ya getireceğimiz ve yerelde aktif katılımın sağlanmasına yönelik çalışmalar yürüten bütün Gençlik Meclislerinin Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında Başkent’te ağ geliştirmeleri kendi yerellerini güçlendirmeleri ve günün sonunda da gençlerin güçlendirilmesini sağlamak için bir program tasarlıyoruz. Bu program 21-22 ekim tarihlerinde olacak. 21 Ekim sabahında Ankara Kent Konsey binasında Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve  ve Gençlik Meclisi oturumuyla başlayacak. Ardından Ankara Ticaret Odası’nın Meclis Salonunda Ankara Ticaret Odası Başkanı, Ankara Sanayi Odası Başkanı, Ankara Ticaret Borsası Başkanı ve Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü’nün katılımıyla “Günümüze Yön Verenler” panelinde dışarıdan gelen genç liderlerle ve genç başkanlarla bir araya gelecekler. Bu programın ardından 40 dakikalık bir networking alanı dediğimiz burada da aslında gençlerle Ahilerin bir araya geldiği bir gençlik köprüsü oluşturuyoruz ve burada gelen Gençlik Meclisi Başkanları aslında Türkiye’nin sermaye bakımından en önemli kurumlara olan Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası gibi kurumların başkanlarının girişimcilik serüvenleri ve bu girişimcilik serüvenlerinin ardından gelinen noktada ve aynı zamanda ekonomi, gençlik ve gelecek kapsamında bir istişare yapılmış olacak.

100’üncü yılda 100 genç lider Başkent’te

Türkiye’de ilk defa tüm Gençlik Meclislerinin bir araya geleceğini vurgulayan Ecer, “Ankara’daki gençlik alanda çalışan sivil toplum kuruluşları 22 üniversiteden öğrenci toplulukları bir araya gelecekler ve bu öğrenci topluluklarıyla birlikte de artık gençlerle üretilmiş ve genç dostu gençler, genç dostu kentleri inşa edebilecek. Biz çerçeveler çizmiş oluyoruz. Bu Türkiye’de ilk defa oluyor, ilk defa bu kadar Gençlik Meclisi bir araya geliyor. Bu aynı zamanda Ulusal Gençlik Meclislerinin kurulmasının da zeminli oluşturuyor. Biliyorsunuz Avrupa Konseyi’nde Birleşmiş Milletlerde, Avrupa Parlamentosu’nda her zaman gençlik için ayrılmış kürsüler vardır ve hali hazırda Türkiye’nin bir ulusal gençlik konseyi olmadığı için de şu anda Türkiye’nin yurt dışındaki gençlik temsiliyeti maalesef yok. Biz bunun da zemini oluşturacağız. Çünkü buraya gelen yüz genç liderin yani yüz Gençlik Meclisi Başkanının etki alanına baktığımızda neredeyse beş altı milyon gencin katılım mekanizmasına dahil olduğu bir yapıdan bahsediyoruz. Bu yapıyı da Başkent’te 100’üncü yıla özel ulusal gençlik politikalarını belirleme noktasında onları harekete geçirmiş oluyoruz.

“Başkent Gençlik Meclisi, yerel, ulusal ve uluslararası faaliyet göstermektedir”

Türkiye’nin en büyük Gençlik Meclisi olan Başkent Gençlik Meclisi’nin 21-22 Ekim tarihleri için uzun zamandır hazırlık yaptığını dile getiren Ecer,”22 Ekimde ise Ankara’nın özellikle Cumhuriyet değerlerinin olduğu bir rota çizerek dışarıdan gelen temsilcilerimizle birlikte bir kültür sanat rotası oluşturuyoruz. Burada temel mevzumuz, Cumhuriyetin yüz yaşında olması durumu nasıl bir durumdur? Yüz yılda yaşanılan işte Birinci Dünya Savaşı’nın ardından İkinci Dünya Savaşı, 74’te petrol krizleri, 1980’lerde iktisadi yaklaşımların dönüşümü, 2000’lerin başından sonra artık işte yükselen refah ve sonradan ekonomik krizlerin ortaya çıkması sürecinde gençlik neredeydi? Gençlik bunun neresinde yer aldı? Gençlik, Cumhuriyetin katma değer üretme biçimine nasıl katkı sağladı? Bunların hepsinin gündeme geldiği ve yakın zamanda Ankara’da. Başkent Ankara Kalkınma Projesi diye geçen BAKAP’ta açık havada bir arama konferansı yapılacak. Bu arama konferansında gelen temsilciler hem kendi yerelindeki problemlere çözüm geliştirme stratejilerini hem de Başkent Gençlik Meclisi’nin. Çünkü Türkiye’nin en büyük gençlik meclisi olduğu için Başkent Gençlik Meclisi, burada oluşturduğu yönergeler, burada oluşturduğu karar alıcılarla oluşturduğu bu protokollerin örnekleri de onlara verilerek onların kendi yerellerinde nasıl hareket etmesini sağlamış olacak. Bunun için de başkent gençlik meclisindeki gençler işte uzun zamandır bu hazırlıkların sürecini yapıyorlar ve bu süreci de artık yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Türkiye’de ilk defa böyle bir buluşma gerçekleşiyor. Bu buluşmanın daha da ilerletilmesini sağlamak açısından da Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin mevzuat çalışmalarına da katkı yapılıyor. Türkiye Kent Konseyler Birliği bünyesinde yer alan kent konseylerinin yerelde siyasete bulaşmadan kentsel problemlere çözüm arayabilecekleri bir çerçeve oluşturuyoruz. Başkent Gençlik Meclisi, yerel, ulusal ve uluslararası olmak üzere üç kulvarda faaliyet göstermektedir” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.