Dolar 32,3785
Euro 34,7265
Altın 2.431,24
BİST 10.037,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Çaykur’dan çok özel ürün; 100’üncü yıl anısına özel koleksiyon çay

Çaykur’dan çok özel ürün; 100’üncü yıl anısına özel koleksiyon çay
18/10/2023 18:06
A+
A-

Çaykur’dan çok özel ürün; Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına özel koleksiyon çay

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü Yılı için en özel ve anlamlı ürün ÇAYKUR‘dan geldi. Cumhuriyetimizin 100. Yıl anısına koleksiyon ürün olarak sınırlı sayıda çok özel bir tasarımla çay üretildi. Kutunun her bir yüzünde, Cumhuriyetin ilanından bugüne Çaykur markasının yolculuğunda önemli tarihsel olaylar çizgisel olarak anlatıldı.

‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına’ yazılı 200 gramlık kutunun dört bir yanında ise özel tasarımlar yer aldı. 29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edilmesi, 1937 yılında ilk çay tohumlarının Rize Limanı’nda teslim alınması, 1947 yılında ilk çay fabrikasının faaliyete geçmesi ve 2023 yılında 2 fabrika ile Çaykur’un toplam fabrika sayısının 49’a yükselmesinin yer aldığı kırmızı beyazlı özel koleksiyon çay kutusu Türkiye’de büyük ilgi gördü.

Çaykur altın dönemini yaşıyor

Türkiye’de çayın öncüsü olan Çaykur, Genel Müdür Yusuf Ziya Alim‘in döneminde yükselişe geçti. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde üreticiler huzurlu bir çay kampanyası dönemi geçirirken açılan yeni fabrikalar, kapasite artırımları, çay çeşitliliği, üretici ödemeleri, kuru çay satışı,yurt dışı bağlantıları, yeni istihdam oluşturulması, AR-GE çalışmaları, Türkiye genelinde çay satış mağazalarının açılması, çaydan katma değerli ürünler üretilmesi, kurumun kara geçmesi ve başta depremzedelerin yanında yer alarak sosyal sorumluluk projelerine katkı vermesi ile Çaykur tarihinin en istikrarlı ve başarılı dönemini yaşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.