Dolar 32,5201
Euro 34,8225
Altın 2.445,21
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Büyükşehir Belediyesi 5 yılda 17 köprü ve köprülü kavşağı Ankara’ya kazandırdı

Büyükşehir Belediyesi 5 yılda 17 köprü ve köprülü kavşağı Ankara’ya kazandırdı
26/12/2023 11:57
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi 5 yılda 17 köprü ve köprülü kavşağı Ankara’ya kazandırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte yoğun trafiğin yaşandığı bölgelerde akıcı, güvenilir ve konforlu bir ulaşım sağlanması amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı, trafik probleminin kronikleştiği ve kazaların yaşandığı noktalara 5 yılda 17 adet köprü ve köprülü kavşak inşa ederek hizmete açtı.

5 yıl içerisinde tamamlanan köprü ve köprülü kavşaklar trafik akışını rahatlatmasının yanı sıra zaman ve ekonomi açısından da önemli tasarruflar sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da göreve geldiği günden itibaren tamamlanan projeleri sosyal medya hesaplarından yaptığı videolu paylaşımla duyurdu. Yavaş paylaşımında, “Masraf olmasın diye açılış töreni yapmadık ama bunları yaptık. 5 yılda 17 köprü/köprülü kavşağı Ankara’mıza kazandırdık” ifadelerini kullandı.

Yeni köprülü kavşaklar ile trafik sorunu ortadan kalktı

Ankara’nın önemli ana arterlerinde inşa edilen köprü ve köprülü kavşaklar, bulundukları noktalarda yaşanan kazaların azalmasına da katkı sağladı. İşte 5 yıl içerisinde can ve mal güvenliğinin sağlanması için hayata geçirilen ve Başkentliler tarafından yoğun olarak köprü ve köprülü kavşaklar:

İstasyon Caddesi Alternatif Bulvarı, Şaşmaz Bulvarı (2), Mavi Göl girişi, Kayaş girişi ve Eşref Akıncı Kışlası önünde Hasköy Köprülü Kavşağı,Yenikent Köprülü Kavşağı ,Eskişehir Yolu’na yapılan 3 adet köprülü kavşak, Etimesgut Türk Kızılayı Caddesi (2) Başer Köprülü Kavşağı, Turan Güneş Bulvarı (2), Sincan OSB Köprülü Kavşağı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.