Dolar 32,4477
Euro 34,4513
Altın 2.489,61
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Bu Yardım mı? Üye Kapmaca mı ?

Bu Yardım mı?   Üye Kapmaca mı ?
23/02/2023 21:02
A+
A-

Ülkem İş Konfedarasyonuna bağlı Öz Sağlık Sen Elazığ İl Başkanı Eyüp Kalkancı sendikaların yapmış olduğu yardım çalışmalarının yapılış şekli hakkında yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi. Başkan Kalkancı yaptığı yazılı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

6 Şubat Asrın felaketi olarak adlandırılan depremde 11 ilimizin afete maruz kalmış bölge ilan edilmesiyle devletimizin, sivil toplum kuruluşlarının şahısların yardım etmeleriyle vatandaşlarımızın bir nebzede olsa yaraları sarılmaya çalışılıyor.

İşçi konfederasyonlarımızda aynı şekilde TEK YÜREK TÜRKİYE Dayanışma programında Türkiye’nin en büyük konfederasyonu her ay en az işçi aidatından geliri yaklaşık (360 milyon lira)TÜRKİŞ başkanı sayın Ergün ATALAY canlı yayında 20 milyon nakdi yaklaşık 30 milyonlukta maddi yardım yaptığını açıkladı. HAKİŞ konfederasyonun her ay yaklaşık kasasına giren para (250 milyon lira)sayın Mahmut ASLAN ise 10 milyon nakdi, yaklaşık 30 milyonlukta maddi destek verdiklerini açıkladı. Her iki konfederasyonunda teşekkür ediyorum.

Ancak asıl mesele bundan sonra başlıyor. Hak iş konfederasyonuna bağlı sendikalar 11 ilde kendi üyelerine bir kısmı 2500 lira, öz Sağlık iş ise 11 ildeki üyelerine 1500 lira yardım kararı almış.
Şimdi sorum şu.
Sağlık Bakanlığı ve Aile sosyal bakanlığında yetkili sendika olarak öz sağlık iş dir.
-Bu kurumlarda size üye olmayan işçilerden siz aidat almıyor musunuz?
-Bu insanlar neden Dayanışma aidat dilekçesi veriyor?
-madem ki sadece siz üyelerinize bu yardımı yapıyorsunuz, sizlerde size üye olmayanlardan aidat almayın. Neden aidat alıyorsunuz.
-Pandemi yardımı adı altında da aynısını yapmadınız mı??
– sırf yetki alabilmek için Türk-iş ile Hak-iş bulundukları kurumlarda biri Pandemi diğeri eğitim yardımı adı altında paralar dağıtmadı mı?!
Sizin derdiniz işçiyi mi savunmak yoksa her ay kasanıza giren parayı mı katlamak.?
-Aynı kurumda Çalışan arkadaşlardan aidat alıp bir kısmına yardım edip diğerine etmemek sizin sendikacılık…………………. bu bölüm hakaret içerikli olduğu için kaldırılmıştır ………………sığıyor mu??

Hepsinin bu depremde bir canı gitti bir evi gitti

Tabi ki ölenlerimize de, yaralılarımıza da, evleri yakılanlara da bu asrın felaketi hiç ayrım yapmadı. Devletimizde burada sen şu partiden, o bu partiden diyerek ayrım yapmadı. Sivil toplum örgütleri de aynı şekilde işçi, memur, köylü zengin, fakir demeden mağdur olan kim varsa yaralarını sarmaya koştular
“PEKİ SİZ AİDATINI ALDIĞINIZ İŞÇİLER ARASINDA NEDEN AYRIM YAPIYORSUNUZ”

O zaman memur sendikaları gibi herkes bağlı bulunduğu sendikaya aidatlarını ödesin. Sizlerde üyelerinize rahat bir şekilde yardımcı olabilirsiniz, kimsenin de sesi çıkmaz.
YAZIKLAR OLSUN İŞÇİ AİDATI İLE LÜKS HAYAT YAŞAYIP, BU KARA GÜNDE İŞÇİ AYRIMI YAPANLARA.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.