Dolar 32,3802
Euro 34,7722
Altın 2.440,28
BİST 9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Bu eylemler bizzat Netanyahu terörüdür

Bu eylemler bizzat Netanyahu terörüdür
18/10/2023 14:18
A+
A-

Meral Akşener: Bu eylemler bizzat Netanyahu terörüdür

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleşen partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dün akşam saatlerinde, Gazze’nin merkezindeki Baptist Hastanesi’ne yönelik gerçekleştirilen hava saldırısını ‘düpedüz terör’ olarak nitelendiren Akşener, bu eylemlerin teröre karşı savaş değil, bizzat Netanyahu terörü olduğunu belirtti.

Meral Akşener, “Çünkü devletler hastane bombalamaz, sivilleri hedef almaz. Dün gece tüm insani değerleri hiçe sayan, artık alçak bir mezalime dönüşen bu eylemler, teröre karşı savaş değil, bizzat Netanyahu terörüdür.” ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

“Dün gece yaşananlar, 1938 yılı Almanyası’nda yaşayan Yahudilerin bir soğuk kasım akşamı yaşadıklarının günümüzdeki gölgesidir. Hitler canisinin Kristal Gece Komplosu’nun mağduru olan bir halkın lideri, bugün çıkmış yeni bir kristal gecenin faili olmuştur.”

” ‘Hastaneyi Hamas bombaladı, biz yapmadık’ dediler. Kimse bu yalana inanmayınca bu sefer de ‘İslami Cihad Örgütü’nün attığı füze yolunu şaşırdı’ diyecek kadar alçaldılar. Bu saatten sonra katil Netanyahu için söylenecek hiçbir söz kalmamıştır. O, 21. yüzyılın yeni Hitleri’dir. Holokost’u yaşamış bir halkın yüz karasıdır. Zaman farklı, zihniyet aynı zihniyettir ve derhal yargılanmalıdır.”

”Bölgemiz ve 21. yüzyılın dünyası, bu katıksız barbarlığa daha fazla sessiz kalamaz. Medeni değerleri savunduğunu iddia eden her ülke, her uluslararası örgüt, her insan, bu vahşete karşı tutum almalıdır. Yoksa savunduğunu iddia ettiği değerleri inkar etmiş olur.”

”Zıvanadan çıkmış faşiste ‘dur’ diyemeyen bir dünya yeni ve ağır bedeller ödeyecektir”

”Dün Hitler’in Çekoslovakya’yı işgaline ses çıkarmayan Rusya, Fransa ve İngiltere yönetimleri nasıl ki halklarının acı bedeller ödemesine sebep oldularsa bugün de bu zıvanadan çıkmış faşiste ‘dur’ diyemeyen bir dünya yeni ve ağır bedeller ödeyecektir.”

“Vakit artık çok geç olmadan, bu gidişata dur deme vaktidir. Vakit artık sağduyu ve vicdanı hakim kılma vaktidir. Vakit artık vahşete son verip adaletin ve hukukun önünü açma vaktidir. Yaşananlar, dünya kamuoyu için büyük bir sınavdır.”

”Ya bu acılardan ders alıp yaraları saracağız ya da Orta Doğu’nun bir acı ve gözyaşı coğrafyası kalmasına göz yumacağız. Ya vicdanda ve adalette birleşeceğiz ya da bir daha birleşmemek üzere nefretle ayrışacağız. Ya bu sınavı geçip insani değerleri dünyada hakim kılacağız ya da sınıfta kalıp zulmün hüküm sürdüğü yeni bir dünyaya boyun eğeceğiz.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.