Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Bremen’in ilk Türk bakanı Özlem Ünsal, görevine hızlı başladı

Bremen’in ilk Türk bakanı Özlem Ünsal, görevine hızlı başladı
05/10/2023 20:10
A+
A-

ALMANYA (BHA)

Almanya’nın en ???? eyaleti olan Bremen’in ilk Türk bakanı Özlem Ünsal görevine hızlı başladı. Bremen Eyaleti Ulaştırma, İmar ve Kentsel Gelişim Bakanı olan Özlem Ünsal, uzun yıllardan beri siyasi çalışmalarda uzmanlık alanı olan imar planı ve trafik sorunlarında sonuca yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi. Bremen’in sorunlarına çözüm odaklı toplantılar yapan, ziyaretlerde bulunan Ünsal, çifte vatandaşlık konusunda özeleştiride bulunup ‘geç kalınmış karar’ açıklmasında bulundu. SPD’li bakan Ünsal, gündemde olan konular ve projeleri hakkında, son günlerde gündemde olan Türklere yönelik çıkartılacak çifte vatandaşlık kanunu konusuna değinerek, siyasete atılmasının bir sebebi de çifte vatandaşlığın hayata geçirilmesi olduğunu belirtti ve “Modern bir ülkede çok daha önce çıkması gerekirdi. Bu SPD olarak bizim ayıbımızdır” ifadesini kullandı.

KİRALAR PAHALI

Yeni görevinde aldığı tepkilerin kendisini çok motive ettiğini söyleyen sempatik ve samimi tavırlarıyla dikkat çeken bakan Ünsal, ilk fırsatta Bremenli Türk toplumu temsilcileriyle tanışmak istediğini belirterek, kapısının herkese açık olduğunu dile getirdi. „Farklı pencerelerden bakarak Bremen’deki konut, ulaşım ve kira sorunlarını çözmeye çalışacağım“ diyen Bakan Ünsal, kira bedellerinin ödenebilecek düzeye çekilmesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.