Dolar 32,4752
Euro 34,8856
Altın 2.433,53
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Beypazarı’nda Ortası Delik Taşa Kuşlar İçin Su Bırakılıyor

Beypazarı’nda Ortası Delik Taşa Kuşlar İçin Su Bırakılıyor
28/08/2023 11:54
A+
A-

Yaşar Tonbak / Beypazarı (BHA)

Beypazarı’nda Ortası Delik Taşa Kuşlar İçin Su Bırakılıyor

Beypazarı İlçesinde bulunan içi oyuk su taşlarına kuşlar için su bırakılıyor.

İlçenin Develik sokakta bulunan Kuşlar için su içme taslarına gelen kuşlar ve güvercinler, ürkek bir tavırla su içimini sürdürüyor.

Sokakta terzilik yapan esnaflardan Enver Atak, her sabah geldiğinde sutaşına su koyduğunu ve su taşının suyunu tazelediğini söyledi.

Kendisinin sutaşına su koymaya başlamasıyla birlikte kuşlarında ağaçlarda belirmeye başladığını belirten terzi Enver Atak, “ şu yaz aylarında bazı köşe başlarına kendi Köpekler için yemler bırakılırken  bizde, kuşlar için su taşına su bırakıyoruz. Kuşlar güvercinler aşağıya inerek, delik taşa dökülen su’dan kanana içerek havalanıyorlar” dedi.

Atak, eskiden bazı köşe başlarında, insanlar için sadaka taşları bulunurdu, şimdi ise kuşlar için delik taşlar bulunuyor, bu delik taşlara su koymaya kuşlar için devam edeceklerini kaydetti.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.