Categories: GENEL

Beypazarı İlçesinde Alternatif Ürün Kudret Narı

Beypazarı İlçesinde Alternatif Ürün Kudret Narı

Yaşar Tonbak / Beypazarı (BHA)

Başkentin verimli tarım arazilerine ve topraklarına sahip Beypazarı İlçesinde zaman zaman yıl bazında 4 çeşit ürün yetiştirilerek hasat ediliyor.

Verimli topraklarıyla bilinen Beypazarı İlçesi Kayabükü Mahallesi muhtarı Muammer Köksal, kurduğu serada Kudret narı yetiştiriyor.

İki yıldır Kudret narı ekiminde bulunduğunu ve sabahın erken saatlerinde seraya gelerek Kudret narı’nın içinde temizlikte bulunduğunu ve ipler asarak kudret narının o iplere Fasulye gibi sarmasını sağladığını söyledi.

Seralarında alternatif olarak Kudret narı yetiştirdiğini anlatan Köksal, “ Ektiğimiz ve yetiştiğimiz ürün çiftçilerimize örnek olsun diye yetiştiriyoruz. Arazilerimiz biraz daha, ıspanaktır, maruldur, havuçtur bunlarla yoruldu. Değişik bir bitki yada ürün olan bu kudret narını bir yerde gördüm ve çoğalttım” şeklinde konuştu.

İki çekirdekten yola çıkarak, ürünü bu gün seralarda bolca yetiştirdiğine değinen Muhtar Muammer Köksal, şunları kaydetti:

“İki tane çekirdekten yola çıkarak, bunu çoğalttım. Bu anlamda çiftçimize bir katkımız olsun diye bu işe başladım. Şöyle söyleyeyim, bir dönümden TL olarak düşünürsek, normal sebzelerin fiyatının 3 katı kazanç  elde ediyorsun. Çeşitli çevreler, benim seralarıma gelerek incelemede bulunuyorlar. Görüldüğü gibi, ürün fasulye misali iplere sararak büyüyor ve ürün veriyor. Bu ürünü herkese de tavsiye ediyorum. Dün ilçe Kaymakamı Oktay Erdoğan köyümüze gelerek seralarda incelemede bulundu. Sayın kaymakama da aktardım. İnsan sağlığı açısından önemli bir ürün bir çok derde devası var. Yanık tedavisinde bile kullanıldı sonuç çok iyi.”

Köksal, yetişen Kudret narını toplamasının akabinde başkentte ilgili marketlere verdiğini de kaydetti.

 

 

 

SancakHaber

Recent Posts

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

1 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

1 gün ago

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, Antalya’da yaşayan…

1 gün ago

ilk paket değil son paket de olmayacak

Şimşek: ilk paket değil son paket de olmayacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik…

2 gün ago

ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM   Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus’u turizmin önemli…

2 gün ago

Son nefesinde kendisini kimin bıçakladığını söyledi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde karnından bıçaklanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hasan Çağlayan (53), tedavisi…

2 gün ago