Dolar 32,3846
Euro 34,7462
Altın 2.398,36
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Beşiktaş Eski Asbaşkanı Çetinsaya: Ramos’la 1+1 Yıllığına Anlaşmıştık

Beşiktaş Eski Asbaşkanı Çetinsaya: Ramos’la 1+1 Yıllığına Anlaşmıştık
11/09/2023 14:14
A+
A-

Beşiktaş Eski Asbaşkanı Çetinsaya: Ramos’la 1+1 Yıllığına Anlaşmıştık

BHA SPOR SERVİSİ

Beşiktaş Kulübü’nde Asbaşkanlık görevinden geçtiğimiz günlerde istifa eden Serhan Çetinsaya, dünyaca ünlü savunma oyuncusu Sergio Ramos ile yaptığı transfer görüşmeleri, istifa süreci ve Beşiktaş gündemi ile ilgili konuları ele alan bir basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş eski Asbaşkanı Serhan Çetinsaya, Sergio Ramos ile yaptığı transfer görüşmelerini şu sözlerle anlattı:

“Sergio Ramos’un Beşiktaş’a kazandırılması, Beşiktaş’ın layık olduğu vitrine dönmesiydi. Bir vizyon projesiydi. Çok çalıştık, oldu, anlaştık. Sonrasında olmadı. Sağlık olsun, kısmet değilmiş. Keşke olsaydı. Ramos’u tribünde izlemeyi çok isterdim.”

İlhan Mansız, Guti ve Gökhan Töre Transfer Sürecine Dahil Oldu

“Ramos’a 18-19 gün, gece gündüz Beşiktaş’ı anlattım, taraftarımızı anlattım. Ramos transferinde 6 kulüp yarıştı bizim haricimizde, Galatasaray da dahil. Şampiyonlar Ligi’nde oynamayan bir takımda forma giymesi söz konusu değildi ama sağ olsun İlhan Mansız’ın desteğiyle Guti’ye ulaşmamız, onun da Guti’yi ikna etmesi, ciddi bir ön adım olarak süreci başlattı. Sonrasında sürece Gökhan Töre de dahil oldu.”

“Geleceği Düşünerek Aldığı Kararla Transferden Çekildik”

“1+1 yıllığına anlaşmıştık. 4 milyon euro şahsın profesyonel futbolcu olduğu için ödenen bedel, 1 milyon euro imza parasıydı. 6 milyon euro ise sponsorlar üzerinden çekilecek bir reklam filmiydi. Başkanımızın, haklı olarak, bu sponsorları bulamadığımız noktada bu parayı kimin nasıl ödeyeceğiyle alakalı çekincesinden, geleceği düşünerek aldığı kararla transferden çekildik.”

“Beşiktaş’a Hayırlı Olsun Cevabını Aldık Ramos Tarafından”

“Biz transferde olumlu haberi aldık, Beşiktaş’a hayırlı olsun cevabını aldık Ramos tarafından. Ödeme vadelerinin tarihlerine kadar konuştuk. 4 farklı sözleşmeyi de hazırlayıp gönderdik. Madrid’deki evine gidip, yüz yüze görüşüp, Türkiye’ye getirmek kalmıştı.”

“25 Gol Atacağına İnandığı İçin Rakamı Yüksek Tutmak İstedi”

“Kesinlikle futbolculuğu tartışılmayacak bir sporcu Ramos. 4 sayfayı bulan bonusları vardı. Uzunca bir süre, 25 gol atması halinde ona kaç para vereceğimizi tartıştık. Çünkü 25 gol atacağına inandığı için rakamı yüksek tutmak istedi.”

“50 Milyon Euro’ya Yaklaşan Maliyet Doğru”

“Başkanımızın da ifade ettiği gibi, 50 milyon euro’ya yaklaşan maliyet doğru, ama ne şekilde doğru? Sporcuya ödenen bedel, sponsorların kasasından çıkacak bedel… 2 yıl boyunca 40’ar maç oynar, ortalama 20’şer gol atar, Konferans Ligi’nde de final oynarsak; vergiler dahil, şahsın kişisel giderleri dahil, 48.4 milyon euro maliyeti olacaktı toplam.”

“Ramos Gelseydi, O Boş Sandalyeyi Dolduracaktı”

“Rashica’nın transferinde, önünde boş bir sandalye ve beyaz bir buket vardı. Ramos gelseydi, o boş sandalyeyi dolduracaktı ve videonun kronolojisi o şekilde devam edecekti.”

“Kol Kırılır, Yen İçinde Kalır Demek İstiyorum”

“Risk alıp kadrosunu güçlendiren takımların çoğu başarılı olmuş. Her transfer bir risk taşır. Ramos transferinin doğru hamle olduğuna inandım, bir vitrin projesi olduğuna inandım. Beşiktaş’ta efendilik, birinci önceliğimizdir. Kol kırılır, yen içinde kalır demek istiyorum. Yöneticilik, başkanlık makamı, kutsal makamlardır. Ne olursa olsun makama saygı duymak zorunluluktur, makam küçük görülmez.”

Serhan Çetinsaya, Bakhtiyor Zaynutdinov transferinde Beşiktaş’ın eski Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı’nın büyük payı olduğunu belirterek “Bakhtiyor transferine emek verdim. Çok zor bir kulüple, çok zor şartlarda konuştuk. O transferde aslan payı Ceyhun Kazancı’nındır. Ceyhun yemeği hazırladı, pişirdi, ben en son gelip tuz attım” dedi.

Serhan Çetinsaya, sosyal medya hesabından 19 Temmuz’da yaptığı kum saati paylaşımı ile ilgili ise, “Gelelim meşhur kum saati olayına. Kum saati, heyecanımın bir yansımasıydı. Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasını yaptık biz. Malum, hepimizin bildiği bir Rus şirketi. Son noktaya geldik, görüştük ancak Rusya’da siyasi bir kriz var. Aralık 2022’de başladık görüşmeye. Tek amacım vardı, Beşiktaş’ın kasasına daha fazla para girsin. Uğraştık, çalıştık, olmadı. Bazen kısmetinizde olmayınca olmuyor, ben de çok üzüldüm. Çok uğraştım, yönetim olarak çok fedakarlık yaptık” açıklamasında bulundu.

“Beşiktaş’a Küsülmez”

İstifasının kabul edildiğini ve kırgınlıkları olduğunu ifade eden Çetinsaya, “Geçtiğimiz hafta itibarıyla istifam kabul edildi. Tabii bazı kırgınlıklarım var ama sorun değil, Beşiktaş’a küsülmez. Başkanımızdan tek bir şey istedim: Beşiktaş’a arka planda hizmet etme yolumu açın. O da tabii ki dedi, sağ olsun beni kırmadı” diye konuştu.

“Ramos’a Gece Gündüz Uğraşınca Duygusallaştım”

“Bir futbolcunun transfer olmaması benim istifa sebebim değil. Bu sadece dolu olan bir bardağa atılan son damlaydı. Geçtiğimiz günlerde başkanımızla bir yemek yedik, kendisi de bana hak verdi. Ramos’a gece gündüz uğraşınca duygusallaştım.”

“Başkanlık Hayali Kurmaktan Daha Doğal Ne Var?”

Önümüzdeki seçimde Beşiktaş Başkanlığına aday olmayacağını açıklayan Çetinsaya, “Net şekilde, 2025 Mayıs’ta oluşacak bir seçimde aday olmayacağım. Beşiktaş herkesten ve her şeyden büyük. Beşiktaş 120 yıldır var, Kurtuluş Savaşı’nda da Beşiktaş’ın bir başkanı vardı. Beşiktaş bir başkan bulur, o koltuğa oturtur zaten. ‘Beşiktaş’ın ihtiyacı vardı, geldim aday oldum’ demektense, ben Beşiktaş’a ihtiyaç duyarsam o koltuğa talip olurum. Önümüzdeki 5-6 sene böyle bir şey düşünmüyorum. Bu benim en büyük hayallerimden bir tanesi. ‘Benim başkanlık hayalim yok’ diyor bazı arkadaşlarımız. Bir Beşiktaş taraftarı, yönetici olduysa, başkanlık hayali kurmaktan daha doğal ne var? Bunu söylemekten gocunmayalım, bu çok yüce bir makam. Herkes ister başkanlığı” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.