Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Batman-Hasankeyf yolunda kesintisiz ulaşım sağlanacak

Batman-Hasankeyf yolunda kesintisiz ulaşım sağlanacak
18/11/2023 19:43
A+
A-

Bakan Uraloğlu: Batman-Hasankeyf yolunda kesintisiz ulaşım sağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi programa katılmak için gittiği Batman’da, Hasankeyf Yolu’nu inceledi. Bakan Uraloğlu, burada yaptığı açıklamada Hasankeyf Yolu’nun güzergâhtaki önemine değindi, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Uraloğlu, “Bir 9 kilometrelik kesimi eksik kalmıştı. Şimdi burada çalışmaları Batman’dan başlayıp bölünmüş yolumuzun 9 kilometrelik kesimini de inşallah bitireceğiz. Bu sene için mevsim şartlarının müsaade ettiği bütün günler çalışacağız. Önümüzdeki sene burayı bitirerek yoğun yerleşimin olduğu, Batman’ın imar sınırları içerisinde kalan kesimi inşallah trafiğe açmış olacağız” dedi.

BATMANIN ULAŞIM STANDARDI YENİ YATIRIMLARLA ARTIYOR
Batman Hasankeyf yolunda önceki yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarla 29,8 kilometrelik yol kesim bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamladı. Hasankeyf-1 Köprüsü ile Hasankeyf-2 Köprüsü trafiğe açıldı. Yolun mevcut haliyle tek yol olarak hizmet veren 9,6 kilometrelik kesiminin de bölünmüş yol haline getirilmesi çalışmalarına başlanıyor. Ayrıca Batman-OSB arasındaki 6,6 kilometrelik kesimin de geometrik standardı yükseltilmiş olacak. Hasankeyf ilçesi, yerli ve yabancı birçok turistin sıklıkla ziyaret ettiği, tarihi ve doğal güzellikleri ile önemli turizm potansiyeline sahip. Bu sebeple Batman-Hasankeyf Yolu sürücüler tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Ayrıca, Gabar Dağı Petrol sahasından çıkarılan petrolün Batman rafinerisine ve üretilen petrol ürünlerinin yurt içine dağıtımında önemli bir konumda yer alıyor.

TOPLAMDA YILLIK 80 MİLYON TL TASARRUF EDİLECEK
Projenin tamamlanmasıyla Batman-Hasankeyf arasındaki bölünmüş yol bütünlüğü sağlanacak.
Batman Hasankeyf arasında yapımına başlanan 9,6 kilometrelik kesim ve Batman OSB arasındaki 6,6 kilometrelik yatırımlarla zamandan 54 milyon TL, akaryakıttan 26 milyon TL toplamda ise yıllık 80 milyon TL tasarruf edilecek, yıllık egzoz emisyon salınımı 3 bin 247 ton azaltılacak.

GÜZERGÂHIN YAPILMASI İLE YAYA VE TRAFİK GÜVENLİĞİ ARTACAK
Batman Hasankeyf arasında gerçekleştirilecek çalışmalarla Batman Hasankeyf arasında bölünmüş yol bütünlüğü sağlanırken, ağır taşıt trafiğinin yoğun olduğu Batman OSB güzergâhında hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım hizmeti sunulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.