Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Az Bulutlu
Ankara
14°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Başkentte Cumhuriyet’in 100’üncü yılı coşkusu

Başkentte Cumhuriyet’in 100’üncü yılı coşkusu
29/10/2023 16:36
A+
A-

Başkentte Cumhuriyet’in 100’üncü yılı coşkusu

Tahsin KEMER – Gurbetelli YALÇIN / ANKARA – BHA 

Cumhuriyet‘in 100’üncü yılı Başkent Ankara’da coşkuyla kutlanıyor. Sabahın erken saatlerinde Ata’nın huzuruna akın eden binler Cumhuriyet ruhunu doyasıya yaşıyor.

Anıtkabir’in önünde sıraya giren Başkentliler, hep bir ağızdan Cumhuriyet marşlarını söyledi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda Cumhuriyet’in 100’üncü yaşını kutladı.

”Atam’a geldim bugün”

Ankara’da ilk defa böyle bir kalabalık gördüğünü söyleyen Selin Samer, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında hep birlikte olmanın daha anlamlı olduğunu belirterek, ”Ben 3 senedir Ankara’dayım ama ilk defa böyle bir kalabalık görüyorum. İnsanların coşkulu kutlaması çok güzel. Bizde sabahtan geldik kalabalığı görebilmek için. Böyle bayramlarda hep birlikte olmak daha anlamlı. Akşam da meşalelerle yürüyüşe katılacağız.” dedi.

Anıtkabir’e 160 kişi geldiklerini söyleyen Metin Yağız Yargıç, ”İnanılmaz bir duygu içerisindeyiz. Buraya 160 kişi geldik. Burada coşkumuzu yaşıyoruz. Çok mutluyuz, sevinçliyiz. Atamızın izindeyiz.” diye konuştu.

70 yaşında Cumhuriyet’in 100’üncü yıl coşkusunu yaşayan Zeki Batman, ”Atam’a geldim.” diyerek, ”Cumhuriyet özgürlük, egemenlik, insanların kendi kendine yönetmesi demek. Ben 70 yaşıma geldim. Bütün çocukların, torunlarımızın güzel yaşaması için çabalıyoruz. Atam’a, Paşam’a geldim ben bugün. 100’üncü yıl coşkumu onun huzurunda yaşayacağım.” ifadelerini kullandı.

”Bu güzel ülke için minnettarız”

Bulgaristan’da doğup büyüyen Aylin Ahmet, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl coşkusunu yaşamak için Ankara’ya geldiğini söyledi. ”Burası bizim ana vatanımız.” diyen Ahmet, ”Çok heyecanlıyım. Bulgaristan’dan geldim Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlamak için. İyi ki Atatürk gelmiş, bu Cumhuriyet’i kurmuş ki biz de özgürce yaşayabiliyoruz. Bulgaristan’da doğup büyümeme rağmen burası bizim ana vatanımız. Kıymetini bilelim, sahip çıkalım Cumhuriyet’imize.” şeklinde konuştu.

Atatürk ve tüm kahramanlara minnettarlığını dile getiren Nil Boşnak ise, ”Çok heyecanlı ve çok duyguluyuz. Bu muhteşem bir duygu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımıza çok teşekkür ediyoruz ve minnettarız bize böyle güzel bir ülke bıraktıkları için. Şu an varsak, ben bir kadın olarak bu haklara sahipsem Atam’a borçluyum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.